Μέχρι πότε θα ισχύουν τα παλιά εισιτήρια και άλλες λεπτομέρειες από τη νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΑ

  • Σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 η νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΑ. Οι τιμές στις περισσότερες κατηγορίες εισιτηρίων και καρτών ανεβαίνουν, κάποιες τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα, ενώ υπάρχει και ένα εισιτήριο (των πέντε ημερών) όπου η τιμή μειώνεται. Δείτε αναλυτικά:
  • Όσοι έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια με τις παλιές τιμές μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στα μέσα για τα οποία έχουν εκδοθεί έως τις 30 Απριλίου του 2016. Στο παρελθόν μετά από αυτή την ημερομηνία συνήθως δινόταν και άλλη παράταση ή/και οριζόταν διαδικασία για την αντικατάσταση των παλαιών εισιτηρίων με νέα.
  • Η εφαρμογή TfA Tickets έχει ήδη ενημερωθεί με τις νέες τιμές των εισιτηρίων (ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει ενημέρωση). Τα εισιτήρια που αγοράζονται μέσω της εφαρμογής πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε διάστημα 6 μηνών από την αγορά τους.
  • Αν και η ισχύς των ενιαίων εισιτηρίων επαναφέρεται στα 90 λεπτά (όπως ίσχυε έως το Σεπτέμβριο του 2014) δεν επαναφέρεται και η δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης του εισιτηρίου μέσα στα 90 λεπτά ώστε να παραταθεί η ισχύς του. Έτσι όλα τα ενιαία εισιτήρια επικυρώνονται μία φορά. Το μόνο εισιτήριο που επικυρώνεται 2 φορές είναι το εισιτήριο μετ επιστροφής για το Αεροδρόμιο.
  • Όλα τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ εξακολουθούν να ισχύουν και για μετακινήσεις στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (Πειραιάς – ΣΚΑ – Μαγούλα – Κορωπί). Τα εισιτήρια Μετρό για Αεροδρόμιο ισχύουν και για μετακινήσεις με τον Προαστιακό προς και από το Αεροδρόμιο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξακολουθεί να έχει τη δική της τιμολογιακή πολιτική για διαδρομές εκτός αστικού τμήματος και Αεροδρομίου, όπως και τη δική της εκπτωτική πολιτική.
  • Καταργείται και επισήμως το πανάκριβο «7ημερο εισιτήριο για το Αεροδρόμιο» κόστους 50 ευρώ. Το εισιτήριο είχε αφαιρεθεί από τους επίσημους πίνακες εισιτηρίων από το 2014 καθώς η μηνιαία κάρτα για το Αεροδρόμιο ήταν ήδη φθηνότερη.
  • Η έκπτωση για μαζική αγορά καρτών δεν είναι κάτι καινούριο όπως παρουσιάζεται από πολλά μέσα. Εδώ και χρόνια, σύλλογοι εργαζομένων, συνδικάτα, εταιρείες και φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση για αγορά μεγάλης ποσότητας εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών επικοινωνώντας με τον ΟΑΣΑ.
  • Οι άνεργοι εξακολουθούν να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με την επίδειξη των σχετικών εγγράφων για μετακινήσεις με τα μέσα του ΟΑΣΑ. Η δωρεάν μετακίνηση δεν ισχύει για μετακινήσεις με τον Προαστιακό, εντός ή εκτός του αστικού τμήματος.

Δείτε επίσης: 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*