Διώχνει το Μετρό ο Πατούλης από το κέντρο του Αμαρουσίου

parkingefterpis

Εκτός του κέντρου του Αμαρουσίου πρόκειται να κατασκευαστεί ο σταθμός Μαρούσι της νέας γραμμής 4 του Μετρό, καθώς ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προτίμησε, αντί για το σταθμό του Μετρό, να προχωρήσει στην κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ κάτω από τον σημερινό σταθμό του ΗΣΑΠ.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Αμαρυσία, αν και η διοίκηση του δήμου είχε υποστηρίξει κατά το παρελθόν ότι ο τερματικός σταθμός Μαρούσι της νέας γραμμής 4 θα συνυπάρξει με το πάρκινγκ κάτω από το σημερινό σταθμό της γραμμής 1, ο κ. Πατούλης πλέον υποστηρίζει ότι ο σταθμός του Μετρό δεν θα κατασκευαστεί στην πλατεία Ευτέρπης (πλατεία ΗΣΑΠ) αλλά στην πλατεία Γαρδέλη η οποία βρίσκεται στην παρυφές του κέντρου του Αμαρουσίου, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Καθώς ο σταθμός Μαρούσι της γραμμής 1 θα βρίσκεται σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από το σταθμό της γραμμής 4, η μετεπιβίβαση ανάμεσα στους δύο σταθμούς θα γίνει σχεδόν απαγορευτική αφού κάποιος θα χρειαζόταν να περπατήσει τουλάχιστον 10 λεπτά για να αλλάξει γραμμή.

Αντί του σταθμού της γραμμής 4, ο δήμος Αμαρουσίου έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ κάτω από το σταθμό του ΗΣΑΠ το οποίο θα διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία μετά την ολοκλήρωσή του. Στην κατασκευή του πάρκινγκ αντιτίθεται σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου αλλά και οι έμποροι της περιοχής.

Αν δεν βρεθεί μία λύση για την συνύπαρξη του πάρκινγκ με τον μελλοντικό σταθμό της γραμμής 4 του Μετρό, θα πρόκειται για άλλη μία καταστροφική παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης στα σχέδια επέκτασης του Μετρό, παρόμοια με αυτή του δήμου Αγίας Παρασκευής που αντιστάθηκε στην κατασκευή σταθμού μετρό στο κέντρο της περιοχής, με αποτέλεσμα ο ομώνυμος σταθμός να βρίσκεται 1 περίπου χιλιόμετρο μακριά από την πλατεία Αγίας Παρασκευής, και εντός των ορίων του δήμου Χαλανδρίου. Η περίπτωση του Αμαρουσίου θα είναι ακόμα χειρότερη αφού θα χαθεί ένας σταθμός μετεπιβίβασης.

Η γραμμή 4 του Μετρό πάντως θα αργήσει να φτάσει στο Μαρούσι, καθώς ακόμα αναμένεται η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος από το Άλσος Βεΐκου ως το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία). Αν και ο υπουργός υποδομών Χ. Σπίρτζης είχε εξαγγείλει τη δημοπράτησή του μέσα στο καλοκαίρι και ο πρωθυπουργός την προηγούμενη βδομάδα ανακοίνωσε πως η δημοπράτηση θα γίνει μέσα στο 2016, τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Φωτο: enypografa.gr

  • Το Βήμα είναι μεταξύ των μέσων που αντέγραψαν το παραπάνω άρθρο χωρίς να παραπέμπουν στην πηγή, κάτι που είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό.

6 Comments

  1. μπορει να γινει αλλαγη χαραξης και μετα τον ΟΤΕ να εχει σταθμο πλατεια Γαρδελη που ειναι επι της Κηφισίας και μετά ανταποκριση με τον ΗΣΑΠ

  2. Το θέμα λύνεται με επέκταση του μετρό μεχι ΚΑΤ/Κηφισιά και πραγματοποίηση μετεπιβίβασης εκεί. Και καλύτερα ετσι να εξυπηρετείται και η περιοχή στην Κηφισίας. Και στα τσακίδια ο Πατούλης

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*