Συνεργασία του ΟΑΣΑ με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Συναντήσεων συνέχεια για την διοίκηση του ΟΑΣΑ σήμερα, με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να έχει σειρά. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ κ. Τάσος Ταστάνης συναντήθηκε στα γραφεία του οργανισμού με την πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κα Χάρις Ματσούκα. Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία παρίστατο και υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού, ήταν η εξέταση ανάληψης κοινών δράσεων των δύο φορέων για την προβολή και ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συζήτηση, η διοίκηση του ομίλου ΟΑΣΑ, πέρα από το καθαρά μεταφορικό έργο που επιτελεί, με εντολή του εποπτεύοντος υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ και προσωπικά του υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, έχει αναλάβει μια σειρά από κοινωνικές δράσεις πάνω σε ζωτικά ζητήματα που αφορούν το σύνολο των συμπολιτών μας, όπως είναι και αυτό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ήδη με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ ενέκρινε τη δωρεάν εκτύπωση μηνύματος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας σε δύο κωδικούς κανονικών εισιτηρίων και σε έναν κωδικό μισού εισιτηρίου, που θα αρχίσουν να πωλούνται από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο κ. Ταστάνης επισήμανε ότι ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του, θα εξετάσει την πιθανότητα ικανοποίησης κάποιων από τα συγκεκριμένα αιτήματα που υπέβαλε η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, όπως:

  • Την προβολή μηνυμάτων για την εθελοντική αιμοδοσία σε όψεις λεωφορείων και τρόλεϊ.
  • Την προβολή ίδιων μηνυμάτων από τις οθόνες του μετρό, των λεωφορείων και των τρόλεϊ.
  • Την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας σε κεντρικό σταθμό του μετρό.
  • Τη μετασκευή, εφοδιασμό με κατάλληλο εξοπλισμό και δρομολόγηση ενός λεωφορείου ως κινητή μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας (δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για το «Λεωφορείο Υγείας» το οποίο θα πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις ή για άλλο μετασκευασμένο λεωφορείο του ΟΑΣΑ -το τέταρτο κατά σειρά- που θα βγει από την κυκλοφορία ώστε να διατεθεί για άλλους σκοπούς).

Για άλλη μία φορά, ο ΟΑΣΑ προβάλει τη συνάντηση της διοίκησης του οργανισμού με ένα φορέα (προηγήθηκαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μία ποδηλατική οργάνωση, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, και η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών) χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις για συγκεκριμένες δράσεις, αλλά μόνο αναφέρονται προτάσεις οι οποίες θα εξεταστούν.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*