Ακινητοποιημένο στο αμαξοστάσιο το λεωφορείο φροντίδας των αστέγων

Λεωφορείο αστέγων

Παρατημένο στο αμαξοστάσιο του Ρέντη βρίσκεται το πολυδιαφημισμένο λεωφορείο «Φροντίδα αν κινήσει», το οποίο θα πρόσφερε φροντίδα στους αστέγους της Αθήνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Η δημιουργία του λεωφορείου είχε ανακοινωθεί στις αρχές της χρονιάς από την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Στόχος ήταν το λεωφορείο να κινείται στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, προσφέροντας υπηρεσίες φροντίδας σε αστέγους.

Η ΟΣΥ με ίδια μέσα προχώρησε στην μετασκευή ενός λεωφορείου, μέσα στο οποίο εγκαταστάθηκαν μεταξύ άλλων χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες και κλιματιστικό μηχάνημα. Το κόστος για την ΟΣΥ ήταν 20.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο καλύφθηκε από χορηγία εταιρείας. Στο πρόγραμμα ανακοινώθηκε πως θα συμμετέχει και η Μ.Κ.Ο. Praksis.

Το λεωφορείο παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ τον περασμένο Ιούνιο ενώ το Σεπτέμβριο -αν και δεν είχε ακόμα χρησιμοποιηθεί- μεταφέρθηκε με μεγάλο κόστος και εκτέθηκε στην ΔΕΘ.

Επικοινωνήσαμε με την Μ.Κ.Ο. Praksis από όπου μας επιβεβαιώθηκε ότι το λεωφορείο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα. Έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμαστικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν προβλήματα τα οποία και σχεδιάζεται να αντιμετωπιστούν. Σύμφωνα πάντως με την εκπρόσωπο της Praksis, το λεωφορείο ‘Φροντίδα εν κινήσει’ θα ξεκινήσει τα κανονικά του δρομολόγια «ως το τέλος του μήνα», οπότε και θα υπάρξει ανακοίνωση για τα δρομολόγιά του.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε το λεωφορείο να χρησιμοποιείται για τον σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*