Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Κρατική ενημέρωση με το «έτσι θέλω» στους σταθμούς του Μετρό

Share

    Αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, προχωρά  σε μία κίνηση που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να σκεφτεί: την προβολή κρατικών ειδήσεων στις οθόνες που βρίσκονται στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.

    Για την παροχή αυτής της υπηρεσίας προτιμήθηκε -χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος διαγωνισμός ή έρευνα αγοράς- το κρατικό και πάντα φιλοκυβερνητικό Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία κυβερνητική συνέργεια μεταξύ των διοικήσεων των αστικών συγκοινωνιών και του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Δημόσιο είμαστε, ό,τι θέλουμε κάνουμε.

    Η νέα υπηρεσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αφορά την προβολή 20 φωτογραφικών καρέ τα οποία θα συνοδεύονται από ειδησεογραφικούς υπότιτλους. Όπως σημειώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «περιεχόμενο τους θα αντλείται από την τέχνη, την καινοτομία, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, ενώ θα παρέχονται και χρηστικές πληροφορίες αρχικά για τον καιρό και το εορτολόγιο, ενώ στο μέλλον το «πακέτο» θα εμπλουτιστεί και με άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών».

    Ένας αφελής θα ρωτούσε γιατί η ΣΤΑΣΥ δεν προκήρυξε κάποιο διαγωνισμό στον οποίον θα μπορούσαν να συμμετάσχουν όλα τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, με τον ανάδοχο να προβάλει το περιεχόμενό του, πληρώνοντας για την προβολή του μέσα από τις οθόνες του Μετρό («132 οθόνες που τοποθετήθηκαν σε 41 σταθμούς» σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που υπονοεί έτσι ότι το ίδιο τοποθέτησε τις οθόνες αν και βρίσκονται εκεί εδώ και πολλά χρόνια). Υπολογίστε για πόσες χιλιάδες views μιλάμε καθημερινά τα οποία χαρίζονται στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Διαβάζοντας τις πανηγυρικές δηλώσεις διάφορων στελεχών της κυβέρνησης όμως επιστρέφουμε στην πραγματικότητα:

    • Νίκος Παπάς (υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης): «Για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεργασία ανάμεσα σε δυο δημόσιους φορείς», «Όταν τα δημόσια δίκτυα δεν πέφτουν θύματα αλλότριων συμφερόντων, τότε μπορούν να προσφέρουν πολλά στον πολίτη»
      Σχόλιο: αλλότρια συμφέροντα = ιδιωτικά ΜΜΕ να υποθέσουμε; Πιο κρατιστής πεθαίνεις.
    • Μιχάλης Ψύλος (πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ): «Πραγματοποιήσαμε ένα όνειρο αρκετών χρόνων. Και το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα χάρις στη φιλική στάση των οργανισμού Σταθερές Συγκοινωνίες και του προέδρου του», «η συμφωνία παροχής ενημερωτικού υλικού συνιστά σταθμό, καθώς φέρνει το Πρακτορείο πιο κοντά στους πολίτες».
      Σχόλιο: Κάθε ΜΜΕ θα είχε ως όνειρο να προβάλλεται δωρεάν σε τόσα σημεία, ερχόμενο «πιο κοντά στους πολίτες». Φιλική στάση της ΣΤΑ.ΣΥ = ρουσφέτι;
    • Ρένα Δούρου (περιφερειάρχης Αττικής): «Μνημόνευσε τη διαπίστωση της Μάρθας Γκέλχορν, δημοσιογράφου, συγγραφέως και τρίτης συζύγου του Έρνεστ Χέμινγουεϊ που διακρίθηκε ως κορυφαία πολεμική ανταποκρίτρια του 20ου αιώνα, ότι συχνά οι πολίτες προτιμούν το ψέμα από την αλήθεια γιατί το ψέμα είναι γλυκό και γίνεται συνήθεια.»
      Σχόλιο: Επειδή ως γνωστόν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αντιπροσωπεύει την (κυβερνητική) αλήθεια.  Τόσο άγχος υπάρχει να μπει η κρατική προπαγάνδα ενημέρωση παντού;
    • Σταύρος Στεφόπουλος (πρόεδρος ΣΤΑΣΥ): «περιέγραψε τη συμφωνία ως μια υπηρεσία υψηλού επιπέδου με μηδενικό κόστος, η οποία επιπλέον έχει τη σφραγίδα της εγκυρότητας του ΑΠΕ-ΜΠΕ», « Εμπλουτίζουμε την πεζή καθημερινότητα με ελκυστικές εικόνες. Και ήδη με ενημερώνουν ότι κάποιοι επιβάτες έχασαν το τρένο τους κοιτάζοντας αυτές τις εικόνες»
      Σχόλιο: Αυτό έλειπε να πληρώσει η ελλειμματική ΣΤΑΣΥ για ακόμα εντελώς άχρηστη υπηρεσία. Για τα περί «πεζής καθημερινότητας» και τα λοιπά χαριτωμένα, καλό θα ήταν ο κύριος πρόεδρος να θυμηθεί ποιο είναι το πραγματικό έργο που καλείται να επιτελέσει η εταιρία. Για βοήθεια, παραπέμπουμε σε όσα είχαμε γράψει με αφορμή μία άλλη άχρηστη υπηρεσία, την ακρόαση μουσικής μέσα στα λεωφορεία (η τύχη της οποίας μέχρι στιγμής αγνοείται):

    Οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων πρέπει να επιστρέψουν στην πραγματικότητα. Των ελλειμματικών μέσων μαζικής μεταφοράς με τα αραιά δρομολόγια, και τα σαράβαλα λεωφορεία που περνούν όταν το θυμηθούν. Οι όμορφες εικόνες και οι κρατικές ειδήσεις στους σταθμούς του Μετρό ενθουσιάζουν μόνο τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης.

    Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Διαβάστε Περισσότερα