Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Η ηλεκτροκίνηση έφτασε στην Αθήνα

Share

    Χτες ήταν μια ιστορική μέρα. Εν έτη 2017, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αθήνας υποδέχτηκε για πρώτη φορά έναν ηλεκτροκίνητο συρμό. Με τα έργα της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Σταθμός Λαρίσης – Τρεις Γέφυρες να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, μπορούν πλέον να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. 

    Σήμερα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει οργανώσει και τη δική του φιέστα για τις τηλεοπτικές κάμερες, με τον υπουργό Σπίρτζηνα επισκέπτεται το σταθμό Λαρίσης για να παρακολουθήσει το «πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ηλεκτράμαξας».

    Η έναρξη κανονικών απευθείας δρομολογίων με συρμούς Desiro πάντως είναι μια άλλη ιστορία, και εξαρτάται από το κατά πόσο θα υπάρχουν διαθέσιμοι συρμοί και ηλεκτροδηγοί. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ακόμα βρίσκεται υπό κρατική διοίκηση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ιδιωτικοποίησης.

    Εν τω μεταξύ μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται και η ολοκλήρωση της άλλης εργολαβίας για την ηλεκτροκίνηση του τμήματος από το σταθμό Λαρίσης ως τον Πειραιά.

    Φωτο: mixanodigoiose.blogspot.gr

 
 

Διαβάστε Περισσότερα