Διώξεις για κακούργημα σε 12 υπαλλήλους και στελέχη της ΣΤΑΣΥ: Υπεξαίρεσαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ

Ποινικές διώξεις για κακουργήματα ασκήθηκαν εις βάρος 12 πρώην υπαλλήλων και στελεχών της Σταθερές Συγκοινωνίες άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σύμφωνα με την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας κ. Παπασπύρου, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, φέρονται υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης να αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για την περίοδο 2015.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι αφορούν την κακουργηματική υπεξαίρεση, την ψευδή βεβαίωση, την υπεξαγωγή εγγράφων και την παράβαση καθήκοντος.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μη βρεθούν στοιχεία, ενώ είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρεία ορκωτών.

Η γενική επιθεωρήτρια έκανε και δεύτερο έλεγχο ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ. Η έρευνα της επιθεωρήτριας που διήρκεσε ένα χρόνο, ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*