Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ80

facebook.com/Pireas.Piraeus

Ενημέρωση 14/11: Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 διακόπτει τη λειτουργία της λόγω της χειμερινής περιόδου την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.


Από την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 επαναλειτουργεί για τη φετινή θερινή περίοδο η λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα Express.

Η γραμμή express συνδέει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη), με την Ακρόπολη, το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Συντάγματος. Φέτος, η γραμμή θα έχει μία μικρή τροποποίηση στη διαδρομή ώστε να εξυπηρετεί και το νέο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Καλύπτει κυκλικά, σε περίπου 80 λεπτά απόσταση 27,5 χιλιομέτρων, αποτελούμενη από μια αλληλουχία 17 στάσεων στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στο σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης – αποβίβασης επιβατών.

Από τις ενδιάμεσες στάσεις της νέας λεωφορειακής γραμμής, παρέχεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης σε σταθμούς Μετρό (Φάληρο, Συγγρού-Φιξ και Σύνταγμα) και στις λεωφορειακές γραμμές Χ96 (από τον Πειραιά) και Χ95 (από Σύνταγμα) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Δρομολόγια εκτελούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 7:00 π.μ. με αναχώρηση από την αφετηρία (επί της ακτής Ξαβερίου) έως τις 21:15. Για το 2017 τα δρομολόγια είναι μειωμένα καθώς πλέον εκτελούνται  ανά 30-55 λεπτά, έναντι 30 λεπτών έως πέρυσι.

Στη λεωφορειακή γραμμή X80 ο επιβάτης μπορεί να επιβιβάζεται είτε με το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών κόστους 4,5 ευρώ, με το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετεπιβιβαστεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ, είτε με το τουριστικό εισιτήριο κόστους 22 ευρώ με το οποίο μετεπιβιβάζεται απεριόριστα για τρεις 3 ημέρες σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησής του από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».  Άλλα εισιτήρια ή κάρτες απεριορίστων διαδρομών ΔΕΝ ισχύουν στη συγκεκριμένη γραμμή.

Οι στάσεις της γραμμής, οι οποίες είναι ξεχωριστές από τις στάσεις άλλων γραμμών είναι οι εξής:

  1. ΑΦΕΤΗΡΙΑ / TERMINAL X80
  2. ΟΛΠ / OLP to Athens
  3. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ / PIRAEUS ARCHAEOLOGICAL MUSEUM to Athens
  4. ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ / PIRAEUS COAST ZEA
  5. ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ / PIRAEUS KASTELA MIKROLIMANO
  6. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ / PLANETARIUM
  7. ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ / SYGGROY-FIX METRO STATION
  8. ΑΚΡΟΠΟΛΗ / AKROPOLIS to Athens
  9. ΣΥΝΤΑΓΜΑ / SYNTAGMA
  10. ΑΚΡΟΠΟΛΗ / AKROPOLIS to Piraeus
  11. ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ / SYGGROU-FIX METRO STATION to Piraeus
  12. ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ/SNFCC
  13. ΜΕΤΡΟ Ν.ΦΑΛΗΡΟ / N.FALIRO METRO STATION
  14. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ / PIRAEUS PIRAEUS MUNICIPAL THEATRE to terminal
  15. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ / PIRAEUS ARCHAELOGICAL MUSEUM to terminal
  16. ΟΛΠ / OLP to terminal
  17. ΑΦΕΤΗΡΙΑ/ TERMINAL Χ80

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*