Με κλειστά κλιματιστικά υποδέχθηκαν τις πρώτες ζέστες τα Λεωφορεία

 

Ο πρώτος μίνι καύσωνας της σεζόν ήρθε πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία στην Αθήνα ξεπέρασε τους 30 βαθμούς κάνοντας την κατάσταση ανυπόφορη, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

Για όσους όμως μετακινούνται με λεωφορεία, η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη εδώ και πολλές εβδομάδες. Η πλειοψηφία των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Αθήνα, έχουν ακόμα τον κλιματισμό κλειστό με αποτέλεσμα τα ανοιχτά παράθυρα να είναι η μόνη σωτηρία για τους επιβάτες.

Τι ορίζουν όμως οι κανονισμοί του ΟΑΣΑ; Σύμφωνα με τον Κανονισμό Δικαιωμάτων Επιβατών, οι οδηγοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τον κλιματισμό όταν η εξωτερική θερμοκρασία υπερβαίνει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Κάποιοι δηλαδή έκριναν ότι στους 27 βαθμούς οι συνθήκες μέσα σε ένα γεμάτο λεωφορείο είναι ιδανικές. Στην πράξη βέβαια ο κάθε οδηγός αποφασίζει για το όχημά του.

Η μη λειτουργία του κλιματισμού δεν αποτελεί όμως πάντα παράλειψη του οδηγού. Καθώς η πλειοψηφία των οχημάτων πλέον είναι υπερήλικα και λεφτά για συντήρηση ή αγορά ανταλλακτικών δεν υπάρχουν, ο κλιματισμός πολλές φορές δεν λειτουργεί λόγω βλάβης. Τα προηγούμενα χρόνια, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του αυτήν περίπου την περίοδο ζητούσε από τους οδηγούς να μην παραλαμβάνουν από τα αμαξοστάσια λεωφορεία στα οποία ο κλιματισμός δεν λειτουργεί. Φέτος δεν έχει πέσει προς το παρόν στην αντίληψή μας κάποια παρόμοια ανακοίνωση. Και πάλι όμως, το τι τελικά θα πράξει ο κάθε οδηγός, εξαρτάται από τον ίδιο.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*