Μετρήσεις ακτινοβολίας σε λεωφορεία λόγω τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Ενημέρωση 21/7:

Πραγματοποιήθηκαν χτες Πέμπτη στα αμαξοστάσια Πέτρου Ράλλη και Ρουφ μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από το Ε.Μ.Π. Ελέγχθηκαν οχήματα όλων των τύπων καθώς και το κέντρο ελέγχου της τηλεματικής στο αμαξοστάσιο Πέτρου Ράλλη.

Περισσότερες φωτογραφίες στο citybus-drivers.blogspot.com


Μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, μετά τις καταγγελίες εργαζομένων για προβλήματα υγείας εξαιτίας της λειτουργίας των συστημάτων της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα πίστωση ύψους 6.200 ευρώ για την πραγματοποίηση των μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε οχήματα της ΟΣΥ.

Τον Μάιο, ο εκπρόσωπος της Αναξάρτητης Παρέμβασης ΟΣΥ – ΟΑΣΑ είχε καταθέσει έγγραφο στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ μέσω του οποίου ζητούσε να μετρηθεί η ποσότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τον εξοπλισμό της τηλεματικής που έχει εγκατασταθεί μέσα στα λεωφορεία, αποδίδοντας σε αυτόν προβλήματα υγείας των οδηγών:

Είναι αρκετές οι καταγγελίες οδηγών για πονοκεφάλους και ζαλάδες από τότε που έγινε η τοποθέτηση τους και ξεκίνησε η λειτουργεία των δυο αυτών υπηρεσιών. Αρκετό καιρό μετά πληροφορηθήκαμε ότι οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ καθυστερούν την διαδικασία για μέτρηση της ακτινοβολίας απο την λειτουργεία των μηχανημάτων. Συγκεκριμένα την Τρίτη 16/5 στη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας στην διοίκηση της ΟΣΥ, δύο οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρόεδρο και γραμματέα του ΣΕΟ γιατί δεν έχει απαντηθεί ακόμη από επίσημο φορέα εάν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του οδηγού απο την λειτουργεία τους. Οι οδηγοί παραπονέθηκαν για ζαλάδες, πονοκεφάλους και απαίτησαν να έχουν άμεσα απάντηση. Η απάντηση του προέδρου και του γραμματέα ήταν ότι «δεν το εχει υπογράψει ακόμη η διοίκηση της ΟΣΥ για να γίνει ο έλεγχος!»

Αν και σύμφωνα με τη λογική τα αποτελέσματα των ελέγχων θα είναι μάλλον «αθωωτικά» για τον εξοπλισμό που έχει τοποθετηθεί στα λεωφορεία και τρόλεϊ, σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ξεπερνά τα όρια έκθεσης τότε οι αντιδράσεις των οδηγών θα είναι δεδομένες και η άμεση διακοπή της λειτουργίας της τηλεματικής αλλά και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Δείτε επίσης: