Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ζητούν οι εκδότες ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Να γίνει πραγματικότητα η δέσμευση των διοικήσεων των συγκοινωνιών της Αθήνας για χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εκδότες και εκδότριες εισιτηρίων ζητεί το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ μέσω επιστολής.

Στην επιστολή, που έχει ως αποδέκτες τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και την ΣΤΑΣΥ, οι εργαζόμενοι αναφέρονται στην διαδικασία έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγγέλοντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία αντί να επιλύονται, διογκώνονται καθημερινά.

Το σωματείο αναφέρει πως έχει στείλει επανειλημμένα παρατηρήσεις εργαζομένων σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο οι οποίες όμως δεν λήφθηκαν υπόψη. Όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους και δίνουν μόνοι τους καθημερινό αγώνα χωρίς να λαμβάνουν καν το επίδομα ανθυγειινής εργασίας. Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να κλείσει και το εκδοτήριο εισιτηρίων στο σταθμό της Καλλιθέας.

Τέλος, το σωματείο ζητά διάλογο με τους συγκοινωνιακούς φορείς για επίλυση των προβλημάτων.\

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ stasy color

Πειραιάς, 28 /9/2017

Προς
Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Α.Σ.Α
κ. Αναστάσιο Ταστάνη

Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Α.Σ.Α
κ. Ιωάννη Σκουμπούρη

Πρόεδρο Δ.Σ ΣΤΑ.ΣΥ
κ. Σταύρο Στεφόπουλο

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑ.ΣΥ
κ. Γεώργιο Θωμόπουλο

Κοινοποίηση

Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας
κ. Νικόλαο Αλεξαντωνάκη

Αν. Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας
κ. Ιωάννη Στεφανή

Διευθυντή Κομίστρου & Ασφάλειας Δικτύου
κ. Σπύρο Μπράτσο

Σχετ. έγγραφά μας: υπ’ αριθμ. πρωτ. 90/3.10.2016, 36/12.5.2017, 42/23.5.2017, 48/13.6.2017, 54/17.7.2017, 57/4.8.2017, 67/27.9.2017

Κύριοι ,

Πριν την τοποθέτηση του νέου συστήματος έκδοσης και έλεγχου εισιτήριων (ηλεκτρονικό εισιτήριο)  αλλά και κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής, ζητήσαμε κατ΄ επανάληψη να υπάρχει ένας διαρκής διάλογος για να εξετάζονται όλα τα ζητήματα, που ανακύπτουν.

Παράλληλα καλέσαμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες εκδότες/τριες να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του νέου συστήματος.

Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν, ενημέρωσαν το Σωματείο μας και σας διαβιβάσαμε τις παρατηρήσεις τους με τα υπ’ αριθμ. πρωτ. 48/13.6.17, 54/17.7.2017 και 55/21.7.2017 έγγραφά μας.

Χρειάστηκε δε να κάνουμε και δυναμική παρέμβαση, η οποία απέφερε συσκέψεις μεταξύ ΟΑΣΑ και ΣΤΑ.ΣΥ και Σωματείων.

Ωστόσο, αν και επισημάναμε τα προβλήματα κατ’ επανάληψη, προφορικά και με σειρά εγγράφων διαπιστώσαμε αδράνεια για την αντιμετώπισή τους, αλλά και για την έναρξη του αναγκαίου διαλόγου.

Επειδή:

  • το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου συνεχίζει να έχει μεγάλα προβλήματα και αντί να επιλύονται διογκώνονται καθημερινά
  • το σύστημα λειτουργεί χάρη στις προσπάθειες των εκδοτών και των εκδοτριών που έχουν αφεθεί στη τύχη τους και δίνουν καθημερινό αγώναχωρίς καν να λαμβάνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Να σημειωθεί ότι η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εκδότες/εκδότριες αποτελούσε δέσμευσή σας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Έτσι υποχρεωθήκαμε σήμερα να διακόψουμε την λειτουργία του εκδοτηρίου στο σταθμό της Καλλιθέας.

Σας ενημερώνουμε δε, ότι εάν δεν ξεκινήσει τώρα διάλογος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νέου συστήματος είναι βέβαιο πως θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ανάλογες παρεμβάσεις και στα εκδοτήρια άλλων σταθμών, παρ΄ όλο που κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή μας.

                                      Για τη Διοίκηση

   Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ε. Ρενιέρης                                                                             Π. Κοντογιάννης

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*