Τετάρτη 1 – Παρασκευή 3 Νοεμβρίου: Ανεστάλησαν οι απεργίες στον Προαστιακό

Ενημέρωση 30/10:

Ανεστάλησαν οι απεργίες που είχαν εξαγγελθεί στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας για την Τετάρτη 1, Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017. Τα σωματεία αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς δόθηκε παράταση στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ ως τις 14/2/2018.


Απεργιακές κινητοποιήσεις στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας ανακοίνωσαν σωματεία σιδηροδρομικών για την Τετάρτη 1, Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ των ωρών 5:00 π.μ. – 8:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 00:00.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να επηρεάσουν και τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Αναμένονται ανακοινώσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια που θα ανασταλούν.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Οι στάσεις εργασίας την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Νοεμβρίου εξαγγέλθηκαν από τα σωματεία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ», ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΣΕ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΣΕ.

Η 24ωρη απεργία της Παρασκευή 3 Νοεμβρίου εξαγγέλθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Θέματα των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ με κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ως τις 3/11/2017 (εν τω μεταξύ δόθηκε παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ ως τις 14/2/2018), η συνεχιζόμενη απαξίωση όλων των εταιρειών που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσχέρεια πραγματοποίησης του μεταφορικού έργου και οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τροχαίο υλικό που αγγίζει και σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας του.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*