Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ: Ο πιο αντεργατικός υπουργός από την μεταπολίτευση είναι ο Σπίρτζης

Για αντεργατική συμπεριφορά κατηγορεί τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, υποστηρίζοντας πως «διεκδικεί το τίτλο του πιο αντεργατικού υπουργού Μεταφορών μετά την μεταπολίτευση.»

Το Σωματείο με ανακοίνωσή του απάντησε σήμερα στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΟΑΣΑ η οποία «με εντολή Σπίρτζη» προαναγγέλει πειθαρχικές διώξεις και στο βάθος απόλυση για εκδότες εισιτηρίων οι οποίοι θα αρνούταν να προχωρήσουν σε έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Είχε προηγηθεί άλλη ανακοίνωση του Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ η οποία έθιγε το ζήτημα των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τα οποία δεν έχουν επιλυθεί ακόμα από τον ΟΑΣΑ και τον ανάδοχο του έργου.

Η οργισμένη χτεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, κατ εντολή του υπουργού φαίνεται πως έπιασε στον ύπνο τον οργανισμό αφού προβλέπει άμεση μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο -από τα τέλη Οκτωβρίου- αν και εκκρεμεί ακόμα μία σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Αν τελικά τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του υπουργού που προβλέπει πλήρη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο σε 26 μέρες από σήμερα, είναι σαφές πως όλοι θα πρέπει να τρέξουν με 1000 ώστε να αποφευχθεί το χάος στις συγκοινωνίες της πόλης.

Από την ανακοίνωση πάντως του σωματείου, που ειρήσθω εν παρόδω δεν εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρεία αλλά κυρίως εργαζόμενους στον πρώην ΗΣΑΠ, φαίνεται πως υπάρχει διάθεση συνεννόησης με τους συγκοινωνιακούς φορείς (αν αγνοήσουμε τους χαρακτηρισμούς προς τον υπουργό) προκειμένου η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο να εξελιχθεί ομαλά.

Ακολουθεί η πλήρης σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

Να ανακαλέσει τις αντεργατικές συμπεριφορές ο κ. Σπίρτζης

Μας δημιούργησε αλγεινή εντύπωση και αγανάκτηση η εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζη προς τη ΣΤΑ.ΣΥ για τη παραπομπή στον εισαγγελέα (!) και στο πειθαρχικό συμβούλιο της εταιρείας, με το ερώτημα της απόλυσης (!) κάθε υπάλληλο που θα αρνηθεί την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι ότι ο κ. Σπίρτζης, ευρισκόμενος, στο εξωτερικό επέλεξε να ακολουθήσει τον ολισθηρό κατήφορο του αυταρχισμού εκστομίζοντας απειλές εναντίον των εργαζόμενων, αντί να ζητήσει να
ενημερωθεί για ποιους λόγους το Σωματείο μας καταγγέλλει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο εάν δεν αντιμετωπιστούν σοβαρά λειτουργικά και τεχνικά προβλήματα και αστοχίες.

Μάλιστα, ο υπουργός με απύθμενη αλαζονεία και με αυτές τις συμπεριφορές άλλων εποχών, καταδικασμένων στη συνείδηση των εργαζόμενων, εμφανίζεται να δικαιολογεί αυτούς που αρνούνται τον διάλογο, τον οποίο ζητάμε εδώ
και ένα (1) χρόνο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ευθύνονται για τα προβλήματα του νέου συστήματος.

Εάν ο κ. Σπίρτζης ενδιαφέρεται, πραγματικά, για τη λειτουργία του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην εταιρεία, δεν έχει παρά να στείλει τον εισαγγελέα σε όλους τους υπεύθυνους εντός και εκτός ΣΤΑ.ΣΥ και να μην κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους, που έχουν στηρίξει και στηρίζουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Εμείς αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον μας για την καλή λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο πιστεύουμε πως μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του επιβάτη, των εργαζόμενων και της εταιρείας παρά τις υπουργικές προκλήσεις συμμετέχουμε σήμερα σε σύσκεψη στον ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, καλούμε τον κ. Σπίρτζη, που διεκδικεί το τίτλο του πιο αντεργατικού υπουργού Μεταφορών μετά την μεταπολίτευση, να αποσύρει άμεσα τις απειλητικές εντολές του διότι εάν εμμείνει σε αυτές θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των εργαζόμενων, τους οποίους δεν είχε σταθεί ικανή να λυγίσει ούτε η «επιστράτευση» άλλων χρόνων.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                                                                   Π. Κοντογιάννης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*