Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Νέα εκπτωτική πολιτική ΟΑΣΑ: Φθηνότερα εισιτήρια για όλους!

Share

    Νέα εκπτωτική πολιτική ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ για την «περίοδο προσαρμογής στο ηλεκτρονικό εισιτήριο». Εκπτώσεις θα δοθούν σε όσους αγοράζουν πακέτα 5 και 10 εισιτηρίων, ενώ δημιουργείται και νέο εισιτήριο 2 διαδρομών.

    Συγκεκριμένα:

    • Το πακέτο 5 ενιαίων ολόκληρων εισιτηρίων θα κοστίζει 6,50 ευρώ (έκπτωση 0,50 ευρώ)
    • Το πακέτο 10 + 1 ενιαίων ολόκληρων εισιτηρίων θα κοστίζει 13,50 ευρώ (έκπτωση 0,50 και ένα εισιτήριο δώρο)

    Οι τιμές των ενιαίων μειωμένων εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν:

    • Το πακέτο 5 ενιαίων μειωμένων εισιτηρίων κοστίζει 3 ευρώ
    • Το πακέτο 10 + 1 ενιαίων μειωμένων εισιτηρίων κοστίζει 6 ευρώ

    Θεσπίζεται νέο διπλό ενιαίο εισιτήριο κόστους 2,70 ευρώ το ολόκληρο (έκπτωση 0,10 ευρώ) και 1,20 το μειωμένο. Το εισιτήριο ισχύει για 2 διαδρομές των 90 λεπτών.

    Τα παραπάνω πακέτα εισιτηρίων ολόκληρης τιμής μπορούν να αγοραστούν είτε με κάρτα Ath.ena Card (ανώνυμη ή προσωποποιημένη) είτε με πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket.

    Τα μειωμένα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν είτε με προσωποποιημένη Ath.ena Card είτε με πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket (διατίθεται μόνο σε εκδοτήρια.)

    Όπως έκανε γνωστό ο ΟΑΣΑ σήμερα, οι κάρτες Ath.ena Card έχουν χρόνο ζωής 10 έτη ενώ το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket έχει χρόνο ζωής 1 έτος.

    Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ήδη σε 200 περίπτερα υπάρχουν POS τα οποία μπορούν να εκδώσουν και να επαναφορτίσουν κάρτες και εισιτήρια. Τα POS του ΟΑΣΑ θα επεκταθούν σε 600 σημεία πώλησης.

    Άλλες ανακοινώσεις του ΟΑΣΑ σήμερα:

    • Από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου δεν θα εκδίδονται και δεν θα γίνονται δεκτά τα παλιά χάρτινα εισιτήρια. Ξεκινά διαδικασία αντικατάστασης.
    • Από την ίδια μέρα σταματάει η ισχύς των παλιών ενιαίων καρτών του Οκτωβρίου
    • Από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ξεκινά σταδιακά το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Κλείνουν επίσης οι πύλες στο σταθμό του Αεροδρομίου. Οι επιβάτες που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση θα μπορούν να διέρχονται από μία ανοικτή πύλη αφού επιδείξουν το αντίστοιχο δικαιολογητικό.
    • Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

    Δείτε επίσης:

    (Οι τιμές των εισιτηρίων θα ενημερωθούν μόλις οι νέες τιμές γίνουν διαθέσιμες)

     

 
 

Διαβάστε Περισσότερα