Ο ΟΑΣΑ ετοιμάζει -κατόπιν εορτής- επικοινωνιακή καμπάνια για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Μπορεί τα παλιά χάρτινα εισιτήρια να έχουν γίνει παρελθόν και η μόνη επιλογή για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας να είναι πλέον το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο ΟΑΣΑ όμως ετοιμάζει τώρα επικοινωνιακή καμπάνια για το νέο σύστημα.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού (10 Νοεμβρίου) εγκρίθηκε η διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών υλοποίησης επικοινωνιακής καμπάνιας για το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο), προϋπολογισμού 40.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε επίσης πίστωση ύψους 7.740 ευρώ προς τη διεύθυνση Μάρκετινγκ του ΟΑΣΑ, ενώ υπεγράφη σύμβαση με κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ύστερα από διαγωνισμό που ξεκίνησε τον Ιούνιο, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Τους τελευταίους μήνες έχουν ξοδευτεί ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ από τον ΟΑΣΑ για την επικοινωνιακή καμπάνια του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (αφορούσαν σχεδιασμό και εκτύπωση εντύπων, γραφικά, καταχωρίσεις στον τύπο και λοιπές ανάγκες επικοινωνίας και μάρκετινγκ) χωρίς πάντως αυτό να έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των επιβατών.

Τον Μάιο, ο ΟΑΣΑ πλήρωσε 12.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για την προετοιμασία εκδήλωσης παρουσίασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που όπως φαίνεται θα γίνει κατόπιν εορτής. Από το ποσό αυτό, τα 5.500 ευρώ αφορούσαν τη δημιουργία ενός καρτούν-μασκότ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Το αμφιβόλου αισθητικής καρτούν εμφανίστηκε αρχικά στη σελίδα athenacard.gr για να αποσυρθεί άρον άρον όταν αποδείχτηκε πως είναι κλεμμένο.

Τα δύο στοιχήματα του ηλεκτρονικού εισιτήριου

Μπορεί τα παλιά ακυρωτικά μηχανήματα να έχουν ήδη «παροπλιστεί», η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο όμως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Δύο είναι τα πολύ σημαντικά στοιχήματα για τον ΟΑΣΑ:

  • Το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ: σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι μπάρες θα ξεκινήσουν να κλείνουν σταδιακά από σήμερα, ξεκινώντας από τους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος ώστε να έχουν κλείσει ως τις 20 Δεκεμβρίου. Σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των πυλών.
  • Η έκδοση προσωποποιημένων καρτών για δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης: Οι ουρές στα εκδοτήρια αναμένεται να επιστρέψουν όταν ξεκινήσει η υποχρεωτική έκδοση καρτών για τους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης (άνεργους, ΑΜΕΑ, ένστολους κ.λπ) Το ενδεχόμενο έκδοσής τους αποκλειστικά (ή κυρίως) μέσω διαδικτύου είναι πιθανό, αν βέβαια η ανεξάρτητη αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων αποφασίσει ότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται.

Σε άλλες σχετικές ειδήσεις, συνεχίζεται η αντικατάσταση παλιών εισιτηρίων με ηλεκτρονικά στο σταθμό Ομόνοια του Μετρό καθώς και στα γραφεία της ΟΣΥ στου Ρέντη και τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ (για όσους έχουν πάνω από 10 εισιτήρια). Πληροφορίες.

Με μεγάλες καθυστερήσεις συνεχίζεται και η έκδοση και αποστολή προσωποποιημένων καρτών μέσω ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με αναγνώστες μας, οι παραδόσεις των καρτών γίνονται πλέον και Σάββατο, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η αναμονή για τις κάρτες ξεπερνά τις 3 εβδομάδες. Τα εκδοτήρια πάντως θα συνεχίσουν να δέχονται φακέλους με δικαιολογητικά από όσους δεν βιάζονται ως και τις 30 Νοεμβρίου.

11 Comments

  1. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια της ΟΑΣΑ ισχύουν και στο αστικό τμήμα του Προαστιακού και το Αεροδρόμιο. Η ηλεκτροκίνηση έχει φτάσει στον Πειραιά, μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να έχουμε και τα νέα δρομολόγια.

  2. Κάποιος που έχει ήδη προσωποποιημένη κάρτα και θα μείνει άνεργος, θέλω να πιστεύω οτι θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια κάρτα, που αντί να φορτώνεται με κόμιστρο θα επικυρώνεται πλέον ως κάρτα ανέργου με την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών η, ακόμα καλύτερα, ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως.

    • Από ό,τι έχουμε καταλάβει, θα πηγαίνει σε εκδοτήριο και θα προσθέτουν στην κάρτα προφίλ δωρεάν μετακίνησης. Ωστόσο, το συγκεκριμένο προφίλ θα είναι συνδεδεμένο με κάποια ειδική βάση δεδομένων του ΟΑΕΔ, ώστε αν κάποιος βρει εργασία, το προφίλ να αφαιρείται αυτόματα και στη συνέχεια ο επιβάτης θα φορτίζει με κόμιστρο την ίδια κάρτα, δεν θα βγάζει καινούργια.

      • Σωστό. Και μακάρι αυτή τη φορά να μη χρειαστεί καν η προσέλευση στο γκισέ. Με μια ηλεκτρονική αίτηση του άνεργου και μια απλή διασταύρωση στοιχείων με τα μητρώα του ΟΑΕΔ, το προφίλ μπορεί να προστεθεί ηλεκτρονικά και να ενεργοποιείται στα αυτόματα εκδοτήρια. Να τελειώνουμε πια με τις ουρές.

        • Φυσικά και θα ήταν καλύτερη ιδέα, αλλά πιστεύω πως ο κόσμος δεν θα θέλει επειδή θα πρέπει να περαστούν στις βάσεις δεδομένων και άλλα στοιχεία εκτός από τον ΑΜΚΑ και θα γίνει χαμός πάλι.
          Στην Ελλάδα, όπως καταλαβαίνεις, δεν θέλουμε να καταχωρούνται προσωπικά στοιχεία, αλλά θέλουμε τα οφέλη που έχει η καταχώρησή τους.
          Απλό παράδειγμα: τον Φεβρουάριο, ο κόσμος φώναζε πως ο ΟΑΣΑ ζητούσε πολλά στοιχεία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η έκδοση καρτών να γίνεται μόνο στα εκδοτήρια, αλλά τώρα γκρινιάζει που γίνεται αυτό και αποκαλεί την εφαρμογή του μέτρου του ηλ. εισιτηρίου πρωτόγονη επειδή αυτό δεν εκδίδεται ηλεκτρονικά.
          Άρα, ποιος φταίει; Ο ΟΑΣΑ; Το υπουργείο; Ή μήπως εμείς;

          • Νομίζω πως το πρόβλημα δεν το είχε η πλειονότητα του κόσμου αλλά η ανεξάρτητη αρχή.

          • Και αρκετοί δημοσιογράφοι, κανάλια και εφημερίδες που έβγαιναν τρομοκρατούσαν τον κόσμο και 5 μήνες μετά έβγαιναν και κατηγορούσαν τον ΟΑΣΑ που δεν τα ζήτησε για να.μην υπάρχουν ουρές. Θέατρο του παραλόγου.

          • Η Αρχή άρχισε να το διαδίδει και στη συνέχεια τα ΜΜΕ και ο κόσμος άρχισαν να την υποστηρίζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*