Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια 25 νέων συρμών Τραμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της Γαλλικής εταιρείας Alstom Transport S.A., η διαδικασία ανάθεσης για την προμήθεια 25 νέων συρμών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του δικτύου Τραμ, το οποίο στο τέλος 2018 επεκτείνεται στο κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά.

Αφορούν τη δεύτερη γενιά συρμών Τραμ που θα ενταχθούν στο σύνολο του δικτύου της Αθήνας και του Πειραιά και περιλαμβάνουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και λειτουργίας, καθώς επίσης και όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Αντικείμενο της σύμβασης, είναι η προμήθεια (σχεδιασμός, κατασκευή / εγκατάσταση εξοπλισμού, εργοστασιακές δοκιμές, παράδοση στο Αμαξοστάσιο, δοκιμές επιδόσεων και θέση σε λειτουργία) είκοσι πέντε (25) οχημάτων Τραμ για τις ανάγκες επέκτασης της λειτουργίας του σύγχρονου τροχιόδρομου (Τραμ) στην μείζονα περιοχή της Αθήνας, περιλαμβανομένης και της προμήθειας των κύριων ανταλλακτικών των οχημάτων και του εξοπλισμού συντήρησης.

Ο αρχικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός του αντικειμένου της σύμβασης ανερχόταν σε 64 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η ανάδοχος εταιρεία θα εκτελέσει το συνολικό αντικείμενο της σύμβασης έναντι του τιμήματος των 54 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, με διάρκεια υλοποίησης τις 940 ημέρες.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι πρώτοι συρμοί Τραμ νέας γενιάς αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, προς το τέλος του 2019 και η ολοκλήρωση της προμήθειας αναμένεται εντός του 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*