Σήμα στο Μετρό της Αθήνας θέλουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Μία εκκρεμότητα 18 και πλέον ετών, την εγκατάσταση και λειτουργία υποδομών κινητής τηλεφωνίας στο Μετρό της Αθήνας, θέλουν να διευθετήσουν οι εταιρείες του κλάδου. Όπως αναφέρει το infocom.gr, το ζήτημα συζήτησαν επί της αρχής στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Θοδωρής Παπαδόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οργανώσουν μέσα στο επόμενο διάστημα ένα κοινό πλάνο ενεργειών ώστε να γίνουν δυνατές οι επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας από την πλευρά των εταιρειών με στόχο την αδιάλειπτη επικοινωνία και τις υπερυψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό.

Οι εγκαταστάσεις αυτές πρόκειται να αντικαταστήσουν αντίστοιχες απαρχαιωμένες υποδομές -όπου υπάρχουν- και να φέρουν το Μετρό της Αθήνας στο επίπεδο των Μετρό άλλων ευρωπαϊκών πόλεων όπου υπάρχει πλήρης κάλυψη από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Πάντως, όπως σημειώνει το infocom.gr, πρόκειται για επενδύσεις που απαιτούν σημαντικά κεφάλαια από την πλευρά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου για να προχωρήσουν χρειάζεται εγκαίρως να υπογραφεί σχετική συμφωνία με την Αττικό Μετρό.

Όσον αφορά την εγκατάσταση Wifi εντός των σταθμών του Μετρό, πέρα από την εγκατάσταση που έγινε πριν χρόνια πιλοτικά σε συγκεκριμένους σταθμούς και που έχει σταματήσει να λειτουργεί στους περισσότερους από αυτούς, δεν έχει υπάρξει κάποια εκφρασμένη πρόθεση για επέκταση του δικτύου παντού. Εφόσον μάλιστα υπάρξουν επενδύσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για εγκατάσταση δικού τους δικτύου, το ενδεχόμενο να υπάρξει δωρεάν Wifi στο Μετρό, μάλλον θα απομακρυνθεί.

Σημειώνεται πάντως ότι στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΟΑΣΑ για την περίοδο 2018 – 2022 περιλαμβάνεται η εγκατάσταση Wi-Fi στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ.

Πηγή: infocom.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*