Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τον πλήρη έλεγχο της συντήρησης των τρένων που χρησιμοποιεί σε όλη την Ελλάδα έχει από σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και την ιταλική εταιρεία για τη μεταβίβαση του 100% της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε.), της εταιρείας που διαχειρίζεται τις επισκευαστικές βάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν η μοναδική εταιρεία που είχε υποβάλει προσφορά στο διαγωνισμό και το τελικό τίμημα ήταν 22 εκατ. ευρώ. Προηγούμενη προσφορά ύψους 9 εκατ. ευρώ είχε απορριφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ως πολύ χαμηλή.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Σήμερα, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, υπεγράφη η Σύμβαση Μεταβίβασης του συνόλου των Μετοχών της ΕΕΣΣΤΥ A.E. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Η εξέλιξη αυτή, εντός του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane, θα διαμορφώσει κοινή εταιρική κουλτούρα και θα δημιουργήσει νέες συνέργειες.

Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών (με νέες επενδύσεις) και η ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών (στο επιβατικό κοινό και στους πελάτες εμπορευμάτων), στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου στο σύνολό του, καθώς και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ χρησιμοποίησε ως Χρηματοικονομικό Σύμβουλο την PwC Greece και ως Nομικό Σύμβουλο την Bahas Grammatidis & Partners.

Αναμένουμε επομένως να δούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες τρένα τα οποία θα βρίσκονται σε λειτουργικά άψογη κατάσταση. Εκεί δεν θα υπάρχει η δικαιολογία που χρησιμοποιείται για τους σταθμούς: ότι ανήκουν στο δημόσιο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μπορεί να παρέμβει.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*