Κλείνουν σταθμοί Μετρό και μεταβάλλονται δρομολόγια Λεωφορείων & Τρόλεϊ λόγω του Πολυτεχνείου

Μεταβολές δρομολογίων και Λεωφορείων και Τρόλεϊ καθώς και κλείσιμο σταθμών Μετρό περιλαμβάνεται και φέτος στο μενού του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 θα κλείσουν διαδοχικά με εντολή της αστυνομίας οι παρακάτω σταθμοί Μετρό ως εξής:

  • Μέγαρο Μουσικής στις 15:00
  • Ευαγγελισμός στις 16:30
  • Σύνταγμα στις 16:30

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Η μετεπιβίβαση μεταξύ των γραμμών 2 και 3 θα γίνεται μέσω των σταθμών Μοναστηράκι και Ομόνοια και της γραμμής του ΗΣΑΠ.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν μετά το πέρας της πορείας του Πολυτεχνείου με νέα εντολή της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος ανακοίνωσε η αστυνομία από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 π.μ. έως την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 π.μ. θα επέλθουν αλλαγές στα δρομολόγια των Λεωφορείων και Τρόλεϊ περιμετρικά του Πολυτεχνείου. Θα μεταφερθούν επίσης προσωρινά αφετηρίες λεωφορείων από την περιοχή:

  • Η γραμμή Γ12 δεν θα διέρχεται από την οδό Πατησίων. Εναλλακτική διαδρομή Λιοσίων – Χαλκοκονδύλη – 3ης Σεπτεμβρίου – Στουρνάρη – Σουρμελή
  • Οι αφετηρίες των γραμμών Α7 και Β12 μεταφέρονται στην οδό Χαλκοκονδύλη (αφετηρία Β9)
  • Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της πορείας, η λεωφορειακή γραμμή 608 στην κατεύθυνση από Ζωγράφου δεν θα κυκλοφορεί (διακοπή κυκλοφορίας στην Μιχαλακοπούλου)
  • Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της πορείας, οι λεωφορειακές γραμμές 220, 221, 235, 622, 815 στην κατεύθυνση από Ζωγράφου – Γουδή δεν θα λειτουργήσουν.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*