Σπάτα και Αρτέμιδα συνδέονται με το σταθμό Παιανία – Κάντζα του Μετρό/Προαστιακού

Cuddly Little Owl/flickr.com

Από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου οι κάτοικοι των Σπατών και της Λούτσας (Αρτέμιδα) απέκτησαν σύνδεση με τον κοντινότερο σταθμό του Μετρό και Προαστιακού, 15 χρόνια μετά το άνοιγμά του.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο ΟΑΣΑ έλαβε απόφαση για ίδρυση της λεωφορειακής γραμμής 326 ΣΤ. ΚΑΝΤΖΑ – ΣΠΑΤΑ – ΑΡΤΕΜΙΣ, η οποία θα συνδέει τις περιοχές αυτές με το σταθμό Παιανία – Κάντζα του Μετρό και του Προαστιακού.

Η απόφαση βασίστηκε σε μελέτη συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της ευρύτερης περιοχής Σπάτων-Αρτέμιδος που έδειξε την ανάγκη σύνδεσης των περιοχών αυτών με τον πλησιέστερο σταθμό μέσου σταθερής τροχιάς. Η συνέχιση της λειτουργίας της γραμμής, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από τον ΟΑΣΑ, θα εξαρτηθεί από την επιβατική της κίνηση. 

Το συνολικό μήκος της κυκλικής διαδρομής είναι 31 χλμ ενώ ο συνολικός χρόνος της είναι 80-85 λεπτά. Η διαδρομή που ακολουθείται θα έχει ως εξής: Από αφετηρία, ευθεία Παπαγγελάκη, αναστροφή στο ύψος της Μονής Αγ. Τριάδας & Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Παπαγγελάκη, Λεονταρίου, δεξιά Νικ. Δέδε, αριστερά Μπέλλου, δεξιά Νέα Λεωφ. Σπάτων, Διαδ. Κων/νου, δεξιά Βασ. Παύλου, Επαρ. Οδ. Παιανίας-Λούτσας, αριστερά Λεωφ. Αρτέμιδος, δεξιά Σπετσών, αριστερά Νηριήδων, αριστερά 5η οδός, ευθεία Τριαίνης, αριστερά Λεωφ. Αρτέμιδος, δεξιά Επαρ. Οδ. Παιανίας-Λούτσας, δεξιά Δημ. Χρήστου Μπέκα δεξιά Δημάρχου Χρ. Μπέκα, δεξιά Διαδ. Κων/νου, δεξιά Λεωφ. Σπάτων, Νέα Λεωφ. Σπάτων, αριστερά Ι. Μπέλλου, δεξιά Νικ. Δέδε, αριστερά Λεονταρίου, Παπαγγελάκη, τέρμα.

Μέχρι σήμερα, τα Σπάτα και η Λούτσα συνδέονται με το σταθμό Νομισματοκοπείο του Μετρό (και μελλοντική αφετηρία των ΚΤΕΛ Αττικής) μέσω των γραμμών 304, 305 (και 316) ενώ μέσω της γραμμής 319 τα Σπάτα συνδέονται με το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας. Δεν υπήρχε όμως σύνδεση με τον κοντινότερο σταθμό στην Κάντζα. 

 

— — — — 
Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*