Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ: Να απομακρυνθεί άμεσα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Τρίτη 15/1/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία πρωτοφανής, ανήκουστη και προκλητική μεθόδευση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο τον διαχωρισμό των εργαζόμενων, ανάλογα με την ειδικότητά τους, και τελικά την αποδυνάμωση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Η άθλια επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων ξεκίνησε, εν κρυπτώ, μεσούντων των εορτών των Χριστουγέννων, με προσωπικό έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, που ζητούσε τη μεταφορά στον ΟΑΣΑ, με απόσπαση ή μετάταξη, εργαζόμενων «από μη κρίσιμες ειδικότητες»!

Ο κ. Σκουμπούρης προφανώς και οφείλει να γνωρίζει από τη θέση του ότι δεν υπάρχουν «κρίσιμες» και «μη κρίσιμες» ειδικότητες. Όλες οι ειδικότητες των εργαζόμενων προβλέπονται από το Οργανόγραμμα της Εταιρείας και εξ αντικειμένου είναι απολύτως απαραίτητες, για την ομαλή λειτουργία της ΣΤΑ.ΣΥ και την παροχή αξιόπιστου και ασφαλούς συγκοινωνιακού έργου.

Για αυτούς τους πραγματικούς και αντικειμενικούς λόγους πιστεύουμε ακράδαντα και τεκμηριωμένα ότι όλες οι ειδικότητες είναι κρίσιμες.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι κάθε προσπάθεια να χαρακτηριστούν κάποιες ειδικότητες «ως μη κρίσιμες» αποτελεί δόλια μεθόδευση για την απομάκρυνση εργαζόμενων από τη ΣΤΑ.ΣΥ είτε με μετακίνησή τους στον ΟΑΣΑ είτε αργότερα με απόλυση….

Είναι γνωστό, δε, και έχουμε καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, ότι στη ΣΤΑ.ΣΥ όχι μόνο δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος, αντίθετα υπάρχουν δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα η ομαλή λειτουργία της Εταιρείας να συνεχίζεται μόνο χάρη στις άοκνες, φιλότιμες και επίπονες προσπάθειες όλων των εργαζόμενων.

Αντί, λοιπόν, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ να μεριμνήσει, όπως έχει υποχρέωση, να ενισχυθεί με προσωπικό η Εταιρεία, μεθοδεύει την απομάκρυνση εργαζόμενων και κατ’ επέκταση την περαιτέρω αποδυνάμωσή της, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της και την ασφάλεια των μεταφορών.

Είναι προφανές ότι σε αυτή την περίοδο, που η ΣΤΑ.ΣΥ έχει ενταχθεί στο Υπερταμείο, τέτοιες ενέργειες εκτός από τους κινδύνους για την δουλειά των συναδέλφων, υπονομεύουν, ευθέως, τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Για αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ, είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε δυναμικά τις επικίνδυνες ενέργειες του κ. Σκουμπούρη και να αγωνιστούμε δυναμικά και αποφασιστικά για:

  • Να απομακρυνθεί άμεσα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, που με τις ενέργειές του διαχωρίζει, αυθαίρετα, τους εργαζόμενους και θέτει σε κίνδυνος την ομαλή λειτουργία της ΣΤΑ.ΣΥ.
  • Να σταματήσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος της δουλειάς των συναδέλφων.
  • Να μην περάσει κανένας διαχωρισμός των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ
  • Να μην φύγει ούτε ένας συνάδελφος από την Εταιρεία και να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες.
  • Να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών

Οι Διοικήσεις

Σημείωση: To athenstransport.com δημοσιεύει ανακοινώσεις κομμάτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, ομάδων και οργανώσεων σχετικά με τις συγκοινωνίες όταν στέλνονται στη διεύθυνση contact@athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*