Βερολίνο: Πρόσφυγες από τη Συρία έγιναν οδηγοί λεωφορείων

Το ανθρώπινό τους πρόσωπο έδειξαν οι συγκοινωνίες του Βερολίνου αποφασίζοντας να προσλάβουν 16 πρόσφυγες από τη Συρία και να τους εκπαιδεύσουν ως οδηγούς αστικών λεωφορείων. 

Η επιλογή των 16 νέων οδηγών του οργανισμού δημόσιων συγκοινωνιών BVG έγινε με αυστηρά κριτήρια αφού έπρεπε να ομιλούν τη γερμανική γλώσσα και να διαθέτουν άδεια παραμονής αλλά και άδεια οδήγησης. 

Ο

Ο Μοχάμεντ ήταν ένας από τους 16 πρόσφυγες που έλαβε μέρος στη 12μηνη εκπαίδευση για να γίνει οδηγός λεωφορείου. Στη Συρία σπούδαζε φιλολογία με σκοπό να γίνει δάσκαλος αλλά κατά τη διάρκεια του πολέμου μετέφερε παιδιά προς τα καταφύγια με ένα μικρό βαν.

Φτάνοντας στη Γερμανία το 2015 κατάφερε να μάθει Γερμανικά και να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα πριν μάθει να οδηγεί μεγάλα αστικά λεωφορεία. Όπως λέει ο ίδιος, η νέα του δουλειά του έδωσε σταθερότητα και τη δυνατότητα να υποστηρίζει οικονομικά τον ίδιο και την οικογένειά του. Αυτό που αρέσει στην δουλειά του οδηγού είναι ότι μπορεί να εξυπηρετεί και να βοηθά ανθρώπους. 

Με την πρόσληψη των 16 νέων οδηγών, οι αστικές συγκοινωνίες του Βερολίνου κάνουν και ένα βήμα για την επίλυση της υποστελέχωσης του οργανισμού καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των οδηγών είναι μεγάλος ενώ η δουλειά του οδηγού δεν θεωρείται ελκυστική από τους νέους. Οι αρχές άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν επιπλέον προσλήψεις προσφύγων τόσο σε θέση οδηγών όσο και μηχανικών. 

Πηγή: eltis.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*