Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025

7-9 Νοεμβρίου: Πυκνώνουν τα δρομολόγια του Μετρό, μεταβάλλονται δρομολόγια Λεωφορείων, Τρόλεϊ & Τραμ λόγω του Μαραθωνίου

0
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μεταβολές δρομολογίων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025 λόγω της διεξαγωγής του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και των αγώνων 5 και...

ΟΣΕ: Προς αποκατάσταση η λειτουργία των ανελκυστήρων στο ΣΚΑ

Share

    Την αποκατάσταση των βλαβών στους ανελκυστήρες και τις κυλιόμενες κλίμακες στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) προανήγγειλε ο ΟΣΕ.

    Η ανακοίνωση έγινε χτες Τετάρτη στα πλαίσια σύσκεψης της διοίκησης του Ο.Σ.Ε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συνομοσποσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.). Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε την έγκριση και εκταμίευση από τον συνολικού ποσού 134.000 ευρώ προς την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. για την αποκατάσταση των βλαβών και ζημιών ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων στο σταθμό ΣΚΑ. 

    Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η άμεση συνεργασία μεταξύ του Ο.Σ.Ε. και της συνομοσπονδίας τόσο για τα θέματα προσβασιμότητας στους σταθμούς, όσο και για προτάσεις που θα αναβαθμίζουν την παροχή υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία.

    Ο σταθμός του ΣΚΑ, μαζί με άλλους σταθμούς του Προαστιακού αντιμετωπίζει συνεχή προβλήματα εξαιτίας των βλαβών σε ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες τα οποία μένουν χωρίς επισκευή μέχρι και για ολόκληρους μήνες. 

     

    Τον Φεβρουάριο, ο ΟΣΕ ανέθεσε με κατεπείγουσες διαδικασίες σε εταιρεία την πραγματοποίηση εργασιών σε σταθμούς του Προαστιακού για την επίλυση προβλημάτων όπως θραυσμένοι υαλοπίνακες και plexiglass, φθορές ή έλλειψη ανοξείδωτων κιγκλιδωμάτων, σφραγίσεις και στεγανοποιήσεις αρμών, αποκολλήσεις επιχρισμάτων και εμφανών σκυροδεμάτων, προβλήματα σε υδρορροές στεγάστρων και μικρές φθορές σε σκαλοπάτια.

    Άλλα προβλήματα με τις υποδομές, όπως η έλλειψη πυρασφάλειας, τα σπασμένα καθίσματα αναμονής, οι χαλασμένες οθόνες και πίνακες δρομολογίων φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αποτελούν κίνδυνο και πηγή ταλαιπωρίας για τους επιβάτες του Προαστιακού της Αθήνας.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα