Κατεπείγουσες εργασίες επισκευών στον Προαστιακό της Αθήνας

Κατεπείγουσες εργασίες επισκευών στους σταθμούς του Προαστιακού της Αθήνας έχει αναθέσει ο ΟΣΕ για να αντιμετωπίσει έναν σημαντικό αριθμό βλαβών και φθορών που πλήττουν το δίκτυο, πολλές από αυτές εδώ και πολλούς μήνες ή και χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ ανέθεσε την επισκευή των βλαβών σε τεχνική εταιρεία με κατεπείγουσα διαδικασία και προκειμένου να αποφευχθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες των ανοικτών διαγωνισμών, έναντι ποσού 21.244,42 ευρώ με ΦΠΑ. Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 3 μήνες.

Σύμφωνα με σχετική εισήγηση του Τμήματος Συντήρησης Αθηνών προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός βλαβών/φθορών σε διάφορους σταθμούς του προαστιακού σιδηροδρόμου, κυρίως στα τμήματα ΣΚΑ-Κορωπί και Πειραιά – Αγ. Στέφανο.

Το Τμήμα Συντήρησης Γραμμής Αθηνών μετά από αναγγελίες βλαβών από το ΚΕΚ ΣΚΑ και από παράπονα επιβατών προχώρησε σε αυτοψίες, επιπλέον των τακτικών αυτοψιών που διεξάγει, και σε κάποιες περιπτώσεις επιβεβαίωσε τις βλάβες/φθορές, ενώ για κάποιες σοβαρές βλάβες το τμήμα συντήρησης γραμμής Αθηνών προχώρησε σε αποκλεισμό χώρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, οι κυριότερες βλάβες/φθορές που καταγράφηκαν συνοπτικά αφορούν :

  • Θραυσμένους υαλοπίνακες και plexiglass
  • Φθορές ή έλλειψη ανοξείδωτων κιγκλιδωμάτων
  • Σφραγίσεις και στεγανοποιήσεις αρμών
  • Αποκολλήσεις επιχρισμάτων και εμφανών σκυροδεμάτων
  • Προβλήματα σε υδρορροές στεγάστρων
  • Μικρές φθορές σε σκαλοπάτια

Το έγγραφο του Τμήματος Συντήρησης Αθηνών συνοδεύεται από 10 αναγγελίες βλαβών και από 2 επιστολές επιβατών του Προαστιακού.

Τα προβλήματα στους περισσότερους σταθμούς του Προαστιακού είναι εμφανή εδώ και χρόνια στους επιβάτες που χρησιμοποιούν το μέσο. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ιδιωτική εταιρεία που πραγματοποιεί τα δρομολόγια του Προαστιακού, είχε μέσω ανακοίνωσής της καταγγείλει τον διαχειριστή των σταθμών ΟΣΕ για αδιαφορία με αποτέλεσμα οι σταθμοί να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Η απάντηση του ΟΣΕ ήταν πως όπου υπάρχουν προβλήματα αυτά οφείλονται σε έργα ενώ οι επιβάτες δεν έχουν πρόβλημα με τις υποδομές αλλά με τις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εννέα μέρες μετά την ανακοίνωση αυτή, ο ΟΣΕ ανέθεσε με κατεπείγουσα διαδικασία σε εταιρεία την επιδιόρθωση των βλαβών.

— — — —

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*