Οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν: λάθος χρεώσεις σε αυτόματα μηχανήματα και ελλιπή δρομολόγια λεωφορείων

Badseed/wikipedia.org

Συμπληρώνοντας τη φόρμα του ‘Στείλε Ό,τι Βλέπεις’, μπορείτε και εσείς να γράψετε για εμπειρίες και συμβάντα (θετικά ή αρνητικά) από την καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταγγελίες, σκέψεις και ιδέες για μελλοντικά άρθρα ή ότι άλλο βλέπετε σχετικό με τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Αυτή την εβδομάδα, οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν, μεταξύ άλλων, για τη λειτουργία των πυλών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σταθμό Βικτόρια και για τα ελλειπή δρομολόγια λεωφορείων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Η αναγνώστρια Λ. Φ. γράφει για τη λειτουργία των πυλών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σταθμό Βικτώρια του ΗΣΑΠ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος σταθμός στον οποίο οι πύλες μπήκαν σε λειτουργία:

Προσφατα αρχισαν να λειτουργουν οι πυλες στο σταθμο Βικτωρια. Θεμελιωδες λαθος το γεγονος οτι ολες οι πυλες ειναι δυο κατευθυνσεων κι οχι μισες για εισοδο και μισες για εξοδο. Το γεγονος αυτο τις καθιστα λιαν επικινδυνες γιατι: παω να βγω μεσα στο πληθος. Νομιζω οτι οι πυλες ανοιξαν για μενα αλλα απο την αλλη κατευθυνση χτυπαει την καρτα του αλλος επιβατης. Κανεις απο τους δυο δεν ξερει ποιος ειναι ο πιο γρηγορος εστω και για ενα δευτερολεπτο. Περναει ο ενας κι ο αλλος ξαναχτυπα την καρτα του (κληση βοηθειας στη δευτερη προσπαθεια) με αποτελεσμα να εγκλωβιστει μεσα ή να μη μπορει να μπει. Επισης στην προσπαθεια του να περασει, οι πυλες κλεινουν με δυναμη με αποτελεσμα ανθρωποι που δεν ειναι αρκετα σβελτοι να χτυπουν ασχημα και να ακινητοποιουνται μεσα ή εξω. Μεσα στην βιασυνη και την απελπισια τους, αν πανε να περασουν πισω απο καποιον, εκλαμβανονται ως τζαμπατζηδες. Στη εξοδο του σταθμου προς Κηφισιά δεν υπαρχει ποτε κανεις να βοηθησει και στην απεναντι πλευρα που και που υπαρχει κανεις στο κουβουκλιο με τα κουμπακια.

Αναγνώστης γράφει για την εξυπηρέτηση της Ζωφριάς (Άνω Λιόσια) από τη λεωφορειακή γραμμή 711:

Είμαι κάτοικος της Ζωφριας του Δήμου Άνω Λιοσιων! Χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση το λεωφορείο 711. Είμαι πολύ δυσαρεστημένος απ’ την λειτουργία του ΟΑΣΑ, διότι το συγκεκριμένο λεωφορείο περνάει ανά 1 ώρα,δεν υπάρχουν επιπλέον λεωφορεία για την κάλυψη λιγότερης αναμονης!!! Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι αρκετές φορές οι οδηγοί δεν εκτελούν δρομολογια από κάποια ώρα του μεσημεριανού ωραρίου ή ξεκινάνε οπότε το θελήσουν, δίνοντας αφορμή για ανυπακοή προς το ωράριο της δουλειάς !!!Επίσης είναι πάρα πολλά ακόμα τα προβλήματα ,αλλά ανέφερα τα κυριοτερα!!!θα θελα να δώσετε σημασία και να επιφερετε κάποιοι ιδανικό αποτέλεσμα !!!όλοι οι κάτοικοι έχουμε παράπονα !!!!

Και ο αναγνώστης Σ. Κ. έχει παράπονα σχετικά με την τήρηση των δρομολογίων της γραμμής Β18:

Σε καθημερινη βαση το λεωφορειο Β18 Ομονοια – Περαμα δεν τηρει τα ωραρια, καταυθανει παντοτε καθυστερημενο, παραλειπονται συνεχως δρομολογια, δεν ενημερωνεται ο πινακας,λυπαμαι πολυ πρεπει επιτελους κατι να γινει.

Αναγνώστης γράφει σχετικά με περιστατικά πολλαπλών χρεώσεων κατά τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου:

Αφού εφαρμόστηκε το σχέδιο του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις πύλες στους σταθμούς του μετρό έχουν καταγραφεί περιπτώσεις θυμάτων διπλών και τριπλών χρεώσεων, μεταξύ αυτών και εγώ. Στις 1/2/19 και ενώ είχα αργήσει να φτάσω στο μετρό λόγω της καθυστέρησης (για άλλη μια φορά) του λεωφορείου, ήθελα να επαναφορτίσω την κάρτα μου με το πακέτο των 10+1 διαδρομών. Την επαναφορτωση επιχείρησα να την πραγματοποιήσω σε ένα από τα αυτόματα μηχανήματα πληρώνοντας με κάρτα που τελικά όμως μου εμφάνισε μήνυμα ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε (αφού είχα βάλει την κάρτα) και προσπάθησα (με επιτυχία αυτή τη φορά) στο διπλανό μηχάνημα. Αργότερα έλεγξα στο κινητό τον λογαριασμό και είδα ότι με είχαν χρεώσει τρεις φορές και μετά από πολλές επικοινωνίες με τον ΟΑΣΑ και την τράπεζα (ο ΟΑΣΑ μου έλεγε να απευθυνθώ στην τράπεζα και η τράπεζα το αντίθετο) κατέληξα να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής η οποία όμως ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Ξέρω ότι δεν είμαι το μόνο θύμα κ αναρωτιέμαι δεν τους φτάνουν όλα αυτά τα χρήματα που μας παίρνουν από τα εισιτήρια και τις κάρτες???

Τέλος, ο αναγνώστης Κ.Μ. μάς κοινοποιεί μία επιστολή που έστειλε στον ΟΑΣΑ σχετικά με τα δρομολόγια της γραμμής Χ93 ΚΤΕΛ Κηφισού – Αεροδρόμιο:

Βρισκόμουν σήμερα 24 Απριλίου στο Αεροδρόμιο και ήθελα να πάω με το Χ93 στο σταθμό Κτελ του κιφησου. Όλα ξεκίνησαν όταν πήγα να πάρω το δρομολόγιο των 14:20 με το οποίο θα έφτανα άνετα πριν φύγει το κτελ μου. Όμως το λεωφορείο ήταν γεμάτο υπερβολικά και δεν χωρούσα, το αποτέλεσμα;; Να περιμένω 30′ για το επόμενο δρομολόγιο με αποτέλεσμα ΝΑ ΧΑΣΩ το δρομολόγιο του Κτελ.

Τελικά πήρα το δρομολόγιο των 14:50 το οποίο ήταν υπερβολικά γεμάτο ξανά, με αποτέλεσμα πάλι σε κάποιες στάσεις να μην μπορούν να επιβιβαστουν κάποιοι επιβάτες.

Τα ερωτήματα μου είναι:

1. Γιατί να περιμένω 30 λεπτά χωρίς ουσιώδη λόγο;

2. Αφού είναι μια τόσο κερδοφόρα γραμμή, σε ώρα υψηλής αιχμής, όπως τώρα γιατί δεν δρομολογειτε έστω 1 έκτακτο δρομολόγιο ή κάποιο μεγαλύτερο όχημα;

3. Γιατί να χάσω το δρομολόγιο του Κτελ και να περιμένω σχεδόν 2 ώρες για το επόμενο;

4. Γιατί να περιμένουν κάποιοι άλλοι επιβάτες 30′ και ίσως παραπάνω, αν δεν χωράνε σε κανένα δρομολόγιο;

5. Γιατί τα πράγματα μας να είναι ανακατεμένα για να χωρέσουμε όρθιοι με συνέπεια να τίθεται θέμα ασφάλειας;

Προηγουμένως: #1#2#3#4, #5

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*