Τα δρομολόγια στις συγκοινωνίες τις μέρες των εκλογών

Με ειδικό πρόγραμμα δρομολόγησης (λιγότερα δρομολόγια) θα κινούνται τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ από την Παρασκευή 24 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου λόγω των εκλογών. Εξαίρεση αποτελούν οι γραμμές express του Αεροδρομίου για τις οποίες ο ΟΑΣΑ αποφάσισε πως θα κινούνται με βάση το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων (συχνότερα δρομολόγια) από το Σάββατο 25 Μαΐου. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για τα δρομολόγια της κάθε γραμμής μέσα από την εφαρμογή της τηλεματικής.

Τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια του Τραμ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, οι συχνότητες των δρομολογίων θα έχουν ως εξής:

  • Παρασκευή 24 Μαΐου: Δρομολόγια ανά 17′ – 20′ μεταξύ 6:30 – 19:00 (8′ – 9′ στο τμήμα Μουσών – Κασομούλη) και 20′ μεταξύ 19:00 – 00:30 (10′ στο τμήμα Μουσών – Κασομούλη)
  • Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαΐου: Δρομολόγια ανά 25′ (12′ στο τμήμα Μουσών – Κασομούλη)
  • Δευτέρα 27 Μαΐου: Δρομολόγια ανά 20′ (10′ στο τμήμα Μουσών – Κασομούλη)

Το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου μεταξύ 00:30 – 2:30, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 40′ (20′ στο τμήμα Μουσών – Κασομούλη).

 


Την ελεύθερη διέλευση χωρίς καταβολή διοδίων των πολιτών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν  την Κυριακή 26 Μαϊου 00:00 ως τις 24:00, όπως επίσης και την Κυριακή 2 Ιουνίου 00:00 ως τις 24:00 μ.μ.

Όσον αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους,  θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων  από την Παρασκευή  24 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου  στις 24:00 μ.μ., καθώς και από την Παρασκευή  31 Μαΐου  στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ.. Σημειώνεται, ότι η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν  οι  διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
  • Γέφυρα Ρίου -Αντιρίου
  • Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)
  •  Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση – Σκάρφεια
  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες
  • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου  ( Ράχες– Κλειδί)
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός

Εν τω μεταξύ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως αυξάνει τη διαθεσιμότητα των θέσεων στα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα από την Πέμπτη 23 Μαΐου έως και την Τρίτη 28 Μαΐου για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων express. 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα προσφέρει έκπτωση 30% σε όσους ταξιδεύουν λόγω των εκλογών με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Η έκπτωση θα παρέχεται και στους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους έφορους που προσκομίζουν την απόφαση διορισμού, μόνο για αγορές εισιτηρίων που γίνονται από τα εκδοτήρια της εταιρείας. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*