Οι πορτοφολάδες του Μετρό συνεχώς συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι

Συλλαμβάνονται, αφήνονται ελεύθεροι και συλλαμβάνονται ξανά. Τα κυκλώματα πορτοφολάδων που συχνάζουν στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ και με τη μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού έχουν ως θύματα αμέριμνος ντόπιους και τουρίστες ζουν και βασιλεύουν. Ο τρόπος που λειτουργεί η δικαιοσύνη στη χώρα έχει ως αποτέλεσμα οι πορτοφολάδες να αφήνονται ελεύθεροι γρήγορα μετά από κάθε σύλληψή τους επιστρέφοντας έτσι στο επικερδές επάγγελμά τους. 

Σύμφωνα με το news247.gr οι συλληφθέντες παραμένουν σε κράτηση το πολύ για 48 ώρες μετά την κάθε τους σύλληψη ενώ στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα. 

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μία τετραμελούς συμμορίας Ρουμάνων πορτοφολάδων, δύο αντρών και δύο γυναικών, που έχουν συλληφθεί δεκάδες φορές για τους ίδιους λόγους και απλά τους ξαναβρίσκουν στο ίδιο σημείο οι ίδιοι αστυνομικοί.

Τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας εντοπίστηκαν στον Σταθμό του Ηλεκτρικού στην Βικτώρια, να κλέβουν τα πορτοφόλια από ένα ζευγάρι Ισπανών, επενέβησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις από τους τέσσερις. Η τέταρτη συνεργός τους που είχε συλληφθεί ξανά μόλις τον περασμένο Μάρτιο και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για πολλοστή φορά, κατάφερε να διαφύγει, ενώ οι άλλοι δύο άντρες και η μία γυναίκα οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα και θα παραπεμφθούν στον Ανακριτή.

 

Η δράση των κυκλωμάτων αυτών σε πολυσύχναστους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ στο κέντρο της Αθήνας έχει ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση της πόλης ως τουριστικού προορισμού και σίγουρα θα αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ των νέων διοικήσεων των συγκοινωνιών της Αθήνας και της κυβέρνησης. Με βάση πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση η αστυνομία έχει ως υποχρέωση να παρέχει προσωπικό για τη φύλαξη σταθμών του Μετρό, ανταποδοτικά για τη δωρεάν μετακίνηση των αστυνομικών. Η αδυναμία του κράτους όμως να τιμωρήσει πραγματικά τους υπαίτιους επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία των συγκοινωνιών. 

 

Πηγή: news247.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*