Μετατόπιση του Τραμ στην λεωφόρο Συγγρού προτείνει η Ανάπλαση Αθήνας

Athens Tram vehicles

Την κατασκευή εναλλακτικής όδευσης του Τραμ από το Σύνταγμα προς τη στάση Κασομούλη δια μέσω της λεωφόρου Συγγρού προτείνει η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. παράλληλα τη διάνοιξη της κοίτης του Ιλισού από την Αγία Φωτεινή έως το ΜΣΤ.

Πριν από το Πάσχα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε για την αποκάλυψη της κοίτης του «ποταμού». Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της Αττικό Μετρό, της ΕΥΔΑΠ, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του ΣΕΠΟΧ και του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ. Σύμφωνα με την Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., ο μοναδικός φορέας που εκλήθη αλλά απουσίαζε ήταν ο δήμος Αθηναίων.

Στη σύσκεψη έγινε συνδυαστική ενημέρωση για τα προβλήματα αναφορικά με την αποκάλυψη της κοίτης και τα πιθανά τεχνικά σενάρια. Οι φορείς συμφώνησαν να προχωρήσουν οι προκαταρκτικές έρευνες, εποπτευόμενες από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με παράλληλη εμπλοκή της Αττικό Μετρό, της ΕΥΔΑΠ και της ανώνυμης εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ), για τη διερεύνηση κυκλοφοριακών, συγκοινωνιολογικών, στατικών και υδραυλικών ζητημάτων και ανάπτυξης σεναρίων αντιμετώπισής τους.

Τον περασμένο Οκτώβριο το τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη του Τραμ είχε κλείσει «για προληπτικούς λόγους» προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν εργασίες για την επισκευή του έργου της υπόγειας κοίτης του Ιλισού που βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Τότε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει αποκάλυψη της κοίτης του Ιλισού καθώς κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλο κόστος και θα προκαλούσε κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ακόμα και έτσι, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια μελέτη ή ευρύτερος σχεδιασμός, η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. πρότεινε το έργο της αποκάλυψης της κοίτης του Ιλισού το οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε θετικά. Πλέον, η Αθήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα έργο με άγνωστες επιπτώσεις που μπορεί να διαρκέσει μία δεκαετία ή περισσότερο…

 

Δείτε επίσης: 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*