Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Οκτωβρίου: Απεργίες στις συγκοινωνίες

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Για απεργίες και στάσεις εργασίας αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 το Μετρό (γραμμές 2 & 3) και η γραμμή 1 του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) δεν θα λειτουργήσει λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το Τραμ θα κινείται μεταξύ 9:00 π.μ. – 15:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:30 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 13:30.

Ακολουθούν τα πρώτα και τα τελευταία δρομολόγια του Τραμ:

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) και στη γραμμή 1 του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) και στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει επίσης εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Τις μέρες αυτές, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τρένου, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, το Μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αναφέρει: «Aντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς για μια ακόμα φορά εκδηλώνονται πολύπλευρες επιθέσεις για την κατάργησή τους.

Ειδικά, στον χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ διαπιστώνουμε ότι από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι τώρα οι ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, δεν δίνουν την έγκριση, ώστε ν’ αρχίσει η πλήρης και κανονική εφαρμογή της ΣΣΕ.

Να σημειωθεί ότι η ΣΣΕ στη ΣΤΑ.ΣΥ, που ισχύει μέχρι 31.12.2019 έχει υπογραφεί από τα Σωματεία και τη Διοίκηση της Εταιρείας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, και αναρτήθηκε στην «Εργάνη»- ΣΕΠΕ.

Ωστόσο, η τακτική του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται κανονικά η ΣΣΕ ανατρέποντας τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση:

  • Την Τετάρτη 2/10 πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, διεκδικώντας την απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του λεγόμενου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.
  • Την Πέμπτη 3/10 πραγματοποιούμε τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) διεκδικώντας την πλήρη και κανονική εφαρμογή της ΣΣΕ στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*