Οξυμένη ταλαιπωρία στον Προαστιακό τις τελευταίες μέρες

Ενημέρωση από ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώρα 13:34: «Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, χθες βράδυ, στην υποδομή στο ΣΚΑ. Κανονικά τα απογευματινά δρομολόγια στο τμήμα Λιόσια – Κορωπί – Λιόσια, του Προαστιακού Αθηνών.»


Αρχικό άρθρο:

Οξυμένη είναι η ταλαιπωρία των επιβατών του Προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

Το πρωί της Τετάρτης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε πως εξαιτίας προβλήματος στην τηλεδιοίκησης στο ΣΚΑ και αδυναμία τοπικών χειρισμών. καταργούνται προσωρινά τα δρομολόγια Λιόσια – Κορωπί – Λιόσια, ενώ υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων μεταξύ ΣΣ Λίοσια και ΣΣ Νερατζιώτισσας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απέδωσε το πρόβλημα σε αστοχία υποδομής (τηλεδιοίκηση), δηλαδή στον κρατικό ΟΣΕ.

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία και το απόγευμα της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου με ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε δρομολόγια. Όλα ξεκίνησαν από μία σύγκρουση δύο συρμών Desiro στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη που προκάλεσε καθυστερήσεις σε δρομολόγια αφού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει εφεδρικούς συρμούς. Ένας από αυτούς, ένα Railbus που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο 1552 προς Χαλκίδα παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα να καταργηθεί το δρομολόγιο 1557 στο τμήμα Άγιος Στέφανος – Χαλκίδα – Άγιος Στέφανος.

Και σε αυτή την περίπτωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέδωσε αμέσως το πρόβλημα σε ανθρώπινο λάθος στον χειρισμό αλλαγών κλειδιού από προσωπικό του διαχειριστή υποδομής, κρατικού ΟΣΕ.

Τα προβλήματα όμως ξεκίνησαν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου όταν μπήκαν σε ισχύ τα νέα δρομολόγια της Χαλκίδας τα οποία πλέον έχουν ως αφετηρία το σταθμό Άγιοι Ανάργυροι, λόγω της μονοδρόμησης της γραμμής στο τμήμα Τρεις Γέφυρες – Σταθμό Λαρίσης. Όπως μας μετέφεραν αναγνώστες, στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων επικρατεί συνωστισμός με την άφιξη κάθε συρμού από Χαλκίδα, αφού οι επιβάτες σπεύδουν να αλλάξουν αποβάθρα για να μετεπιβιβαστούν σε συρμό προς σταθμό Λαρίσης και Πειραιά.

Το πρόβλημα είναι πως οι κυλιόμενες σκάλες του σταθμού παραμένουν εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλούς σταθμούς του Προαστιακού όπου οι κυλιόμενες σκάλες ή τα ασανσέρ παραμένουν χωρίς επισκευή για πολλούς μήνες όταν χαλάσουν. Την ευθύνη για τις υποδομές των σταθμών την έχει ο κρατικός ΟΣΕ.

Επί πλέον, τα νέα δρομολόγια δεν πραγματοποιούν στάσεις στους σταθμούς Πύργος Βασιλίσσης και Κάτω Αχαρναί με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των δρομολογίων που διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς από 3 την ώρα σε 2 την ώρα. Την ίδια ώρα πολλοί επιβάτες που χρησιμοποιούν τα δρομολόγια της Χαλκίδας ακόμα και για μικρές αποστάσεις (π.χ. μέχρι Αχαρνές, Δεκέλεια ή Άγιο Στέφανο) είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακριβότερα εισιτήρια αφού οι σταθμοί αυτοί παραμένουν εκτός του αστικού τμήματος την ίδια στιγμή που οι επιβάτες μεταξύ των σταθμών Μαγούλας και Κορωπίου μπορούν να μετακινούνται απλά με ένα ενιαίο εισιτήριο διασχίζοντας από άκρη σε άκρη την Αττική. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*