Λονδίνο: Τέλος στην είσοδο από όλες τις πόρτες των λεωφορείων λόγω της εισιτηριοδιαφυγής

Τέλος στο «πείραμα» της εισόδου επιβατών από όλες τις πόρτες των λεωφορείων βάζει το Λονδίνο λόγω της εκτίναξης της εισιτηριοδιαφυγής που επέφερε η επέφερε η ελεύθερη είσοδος στα λεωφορεία.

Αν και το μέτρο της εισόδου από την πρώτη πόρτα δεν σταμάτησε ποτέ να εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των λεωφορείων, οι συγκοινωνίες του Λονδίνου είχαν αποφασίσει να ακολουθήσουν διαφορετική τακτική στα διώροφα υβριδικά λεωφορεία “New Routemaster” τα οποία άρχισαν να μπαίνουν σε κυκλοφορία από το 2012. 

Το αποτέλεσμα όμως ήταν η εισιτηριοδιαφυγή στα 1.000 αυτά λεωφορεία να είναι διπλάσια σε σχέση με τα υπόλοιπα λεωφορεία που κυκλοφορούν στο Λονδίνο. Η Transport for London υπολόγισε πως χάνει 3,6 εκατ. λίρες το χρόνο εξαιτίας της εισιτηριοδιαφυγής στα συγκεκριμένα μόνο λεωφορεία. 

Πλέον, ο δήμος του Λονδίνου έλαβε απόφαση να προχωρήσει σε μετατροπές στο στόλο των New Routemaster ώστε η είσοδος να επιτρέπεται μόνο από την πρώτη πόρτα με τις δύο άλλες να είναι μόνο πόρτες εξόδου. Από την δοκιμαστική εφαρμογή της εισόδου από την πρώτη πόρτα σε μία γραμμή αποδείχθηκε πως τα λεωφορεία δεν καθυστερούν συγκριτικά με το προηγούμενο σύστημα. 

Το αρχικό σχέδιο για τα νέα λεωφορεία, το οποίο είχε συλλάβει ο σημερινός πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Boris Johnson όταν ήταν δήμαρχος του Λονδίνου, ήταν η τελευταία πόρτα των λεωφορείων να παραμένει συνέχεια ανοικτή, ώστε να επιτρέπεται η γρήγορη είσοδος των επιβατών υπό την επίβλεψη ενός εισπράκτορα. Τελικά οι εισπράκτορες καταργήθηκαν λόγω κόστους και οι πίσω πόρτες έκλεισαν για λόγους ασφαλείας. 

Ο Boris Johnson είχε ξοδέψει 346 εκατ. λίρες για την κατασκευή των υβριδικών λεωφορείων New Routemaster ειδικά για το Λονδίνο τη στιγμή που στην αγορά υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις με μικρότερο κόστος. 

Πηγή: athenstransport.com, theguardian.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*