Τα ΚΤΕΛ Κηφισού συνδέονται απευθείας με το σταθμό Λαρίσης

Hellenic Train

Απευθείας λεωφορειακή σύνδεση θα έχουν σε λίγο καιρό ο σταθμός υπεραστικών ΚΤΕΛ Κηφισού και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αθήνας.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο ΟΑΣΑ, θα τροποποιηθεί η λεωφορειακή γραμμή 051 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ (μέσω ΑΚΑΔ. ΠΛΑΤ.) ώστε να έχει ως αφετηρία το σταθμό Λαρίσης. Η νέα ονομασία της γραμμής θα είναι 051 ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ – ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ (μέσω ΑΚΑΔ. ΠΛΑΤ.).

Η νέα αφετηρία της γραμμής θα είναι η σημερινή αφετηρία των γραμμών Α15 και Β15. Μέσω της οδού Δηλιγιάννη η γραμμή θα διέρχεται από το Μεταξουργείο και στη συνέχεια μέσω των οδών Αχιλλέως και Λένορμαν θα ακολουθεί τη σημερινή διαδρομή της. Λόγω της νέας διαδρομής, θα καταργηθεί η αφετηρία της οδού Μενάνδρου στην Ομόνοια και οι στάσεις Βάθη, Εφετείο και Μεγ. Αλεξάνδρου.

Για πολλά χρόνια, η συγκοινωνιακή σύνδεση με το σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό ήταν προβληματική αφού οι περισσότεροι επιβάτες χρησιμοποιούσαν την γραμμή 051 από την αφετηρία της που βρίσκεται σε απόσταση 300 περίπου μέτρων από την πλατεία Ομόνοιας. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να ιδρύσει τη λεωφορειακή γραμμή 052 που συνδέει τα ΚΤΕΛ Κηφισού με το σταθμό του Μετρό στον Ελαιώνα μέσα σε λίγα λεπτά. Προς το παρόν όμως τα δρομολόγια της γραμμής αυτή είναι λιγότερο συχνά σε σχέση με τη γραμμή 051.

Πηγή: athenstransport.com


Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*