Παρασκευή 1 Μαΐου: 24ωρη απεργία σε Προαστιακό και ΗΣΑΠ

Κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, δεν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Την ίδια μέρα αναμένεται να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

24ωρη απεργία στην γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και του Συλλόγου Εργαζομένων Τραμ, τα δρομολόγια των Λεωφορείων, Τρόλεϊ, Μετρό (γραμμές 2 & 3) και Τραμ θα πραγματοποιούνται κανονικά. Αυτό όμως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να επιλέξουν να απεργήσουν. 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποφάσεις για το Τραμ.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) θα συμμετέχει την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 στην 24ωρη απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με αποτέλεσμα ο ΟΣΕ να αδυνατεί να εξασφαλίσει την κυκλοφορία.
Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Ειδικότερα:
Την Πέμπτη 30.04
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών καταργείται η αμαξοστοιχία 3632.

Την Παρασκευή 01.05
Καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 02.05 
Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης καταργείται η αμαξοστοιχία 3631.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας, μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ και γενικότερα στις Μεταφορές βρέθηκαν, μαζί με άλλους εργαζόμενους πολλών άλλων κλάδων, στην πρώτη γραμμή αυτού του ιδιότυπου «πολέμου», δώσαμε ΟΛΟΙ τον καλύτερο εαυτό μας, και κρατήσαμε ζωντανές και ασφαλείς τις συγκοινωνίες, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, τη σημασία της διατήρησης του Δημόσιου Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο, με ενότητα και συλλογική δράση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε, από εδώ και πέρα, νέους αγώνες για να αποκρούσουμε κάθε επίθεση σε θέσεις εργασίας και δικαιώματα. Για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες δουλειάς μας, τις αποδοχές μας και να βελτιώσουμε τη θέση μας.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα μνήμης για τα θύματα των εργατικών αγώνων, αλλά και η αφετηρία νέων διεκδικήσεων για τα δικαιώματά μας.

Για να μη γίνουν τα «έκτακτα μέτρα» του σήμερα, η κανονικότητα του αύριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, σε συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα (29/4), αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία, που εξήγγειλε η ΓΣΣΕ, για την Πρωτομαγιά.

  • Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς!
  • Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, νικάμε!
  • Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                  H Αν. Γεν. Γραμματέας
Ε. Κυριακίδης                                  Μ. Γουρδούπη

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ:

Πρωτομαγιά:Hμέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, που φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, την τιμούμε με διαφορετικό τρόπο. Με αυταπάρνηση συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα που έχει προτείνει η επιστημονική κοινότητα, στην πρώτη γραμμή, φροντίζουμε για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων που και εκείνοι συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση αυτής της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑϊΟΥ».

Στο επίκεντρο η ανθρώπινη ζωή.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣΣΙΟΡΙΚΗΣ                      ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

Δελτίο τύπου για Εργατική Πρωτομαγιά 30/4/2020

1η Μαΐου, η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, που με θυσίες και μάχες κατάφεραν να κερδίσουν εργασιακά δικαιώματα, που εμείς σήμερα θεωρούμε ως δεδομένα.

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες της Αθήνας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, παλεύοντας πάντα μέσα από την κάρδια των εξελίξεων, στο πλευρό των συνανθρώπων μας επιβατών, δίνουμε καθημερινά κοινό αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός και να ανακάμψουμε όλοι μαζί με νίκη σε όλα τα επίπεδα, στηρίζοντας τους ανθρώπους που παλεύουν για το μεροκάματο, παλεύοντας για αξιοπρεπής συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για τις ζωές μας.

Συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, με μοναδικό μας στόχο, την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Το σωματείο εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισε ότι, κατά την διάρκεια της καραντίνας, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ομαδική προσπάθεια, παρέχοντας απρόσκοπτα στο 100% τις υπηρεσίες μας για συγκοινωνιακό έργο, για να μεταφέρουμε τους συνανθρώπους μας εκεί που έχουν ανάγκη.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να καταστίσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι, θα είμαστε στις πρώτες γραμμές τους αγώνα, εάν κι εφόσον με αφορμή την «πανδημία» επιχειρηθούν να περάσουν νέα μέτρα λιτότητας που καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε ακόμα περισσότερη φτώχια.

Για το ΔΣ.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                                  Δημήτρης Γερογιάννης