Από τις 11 Μαΐου η δεύτερη φάση του ανοίγματος των συγκοινωνιών της Αθήνας: Περισσότερα δρομολόγια και διαχωριστικά στα λεωφορεία

Για το σχεδιασμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν όψει της δεύτερης φάσης του σταδιακού ανοίγματος την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθεί στα λεωφορεία προστατευτικό διαχωριστικό μεταξύ των οδηγών και του επιβατικού κοινού.

Προανήγγειλε ότι σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση,που θα επιτρέπει δύο επιβάτες στα ταξί. Ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνει αύξηση των διοδίων.

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα άνοιξε το 10% των επιχειρήσεων και κινήθηκε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά μέσο όρο το 30% των επιβατών που κινείτο κανονικά προ κορονοϊού. Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα που έρχεται ανοίγει το 30% – 35% των επιχειρήσεων και τόνισε ότι το Υπουργείο προετοιμάζεται με τον ανάλογο σχεδιασμό, καταρχήν συνεχίζοντας εντατικά τις απολυμάνσεις και κατά δεύτερον πυκνώνοντας τα δρομολόγια, παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Ανέφερε ότι μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια στο Μετρό και τα λεωφορεία, όπου απαιτείται, και τόνισε ότι από Δευτέρα θα μειωθούν και άλλο οι χρονοαποστάσει ςμεταξύ των συρμών στο Μετρό.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών φορά μάσκες, ενώ οι ίδιοι οι επιβάτες παροτρύνουν όποιον δεν φορά μάσκα να βάλει αμέσως. Υπενθύμισε ότι υπάρχουν αυτό το μήνα και οι 300 βοηθοί επιβατών, οι οποίοι βρίσκονται στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης μεταξύ Μετρό και λεωφορείων και απευθύνουν συστάσεις, ενώ αρμόδια για την επιβολή προστίμων είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Ανακοίνωσε στη συνέχεια πως: «Θα δείτε στα λεωφορεία, από αυτή την εβδομάδα και την άλλη, να μπαίνει και ένα διαχωριστικό, εκεί που είναι ο οδηγός, για προστασία», ενώ προανήγγειλε ότι αναμένεται να δημοσιευθεί πιθανόν και σήμερα Κοινή Υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει δύο επιβάτες στα ταξί.

«Οι σημάνσεις στις αποβάθρες και τους συρμούς του μετρό, καθώς και στα λεωφορεία θα παραμείνουν και μάλιστα θα δείτε ακόμη περισσότερες», ανέφερε επίσης ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχει ένα λεωφορείο που είναι γεμάτο, δεν πειράζει, ας αργήσουμε μερικά λεπτά, η προτεραιότητά μας είναι η Δημόσια Υγεία».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*