Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ: Δεν είναι ευθύνη των οδηγών ο έλεγχος της πληρότητας των λεωφορείων

Ο έλεγχος της πληρότητας των λεωφορείων και της τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό είναι ευθύνη των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων και όχι των οδηγών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Όπως αναφέρεται, «κύριο μέλημα των οδηγών αποτελεί η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών […] σε ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες, οχτώ (8) ώρες στο τιμόνι φορώντας υποχρεωτικά μάσκα, ανταπεξέρχονται άριστα στα καθήκοντά τους λειτουργώντας με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Η πληρότητα του επιβατικού κοινού εντός των λεωφορείων καθώς και τα μέτρα προστασίας τους, απαιτείται να ελέγχονται αποκλειστικά και μόνο από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας. Ευθύνη των οδηγών είναι η ασφαλής μετακίνηση του επιβατικού κοινού

Καμία άλλη αρμοδιότητα δεν είναι αποδεκτή για τους συναδέλφους μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αφορμή για την ανακοίνωσή στάθηκαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτική Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος την περασμένη Κυριακή, ερωτώμενος για τις σκηνές συνωστισμού που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μέσα στα λεωφορεία, έριξε την ευθύνη στον εκάστοτε οδηγό, δηλώνοντας πως είναι ευθύνη των οδηγών να τηρούν τα προβλεπόμενα σχετικά με το συνωστισμό, γεγονός που έγινε αντιληπτό από την πλευρά των οδηγών ως προσπάθεια εύρεσης εξιλαστήριων θυμάτων για την απουσία ελέγχων για την τήρηση των μέτρων από την αστυνομία.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*