Διαμαρτυρίες στο Χαϊδάρι για την μείωση των δρομολογίων του Μετρό

Παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της αραίωσης των δρομολογίων του Μετρό που διέρχονται από τον Σταθμό «Αγία Μαρίνα» πραγματοποιεί ήδη ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Η αραίωση των δρομολογίων του Μετρό έχει ξεκινήσει μετά την επέκταση του δικτύου προς Νίκαια, χωρίς να προηγηθεί καμιά ενημέρωση του Δήμου και του επιβατικού κοινού. Ο Δήμος Χαϊδαρίου ζήτησε άμεσα σχετική πληροφόρηση, από την οποία επιβεβαιώθηκε η αραίωση των δρομολογίων στον Σταθμό «Αγία Μαρίνα» για την θερινή περίοδο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στην οποία αναφέρει ότι αρκετοί συρμοί πλέον σταματούν στον Σταθμό «Αιγάλεω» με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των Χαϊδαριωτών αλλά και την δημιουργία συνωστισμού των επιβατών, ενώ επισημαίνει και το πρόβλημα που δημιουργείται από την κατάργηση του πρώτου δρομολογίου (ώρα 5:30) από «Αγία Μαρίνα» προς Αεροδρόμιο. Με την επιστολή ζητείται από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ επίσημη ενημέρωση για την συχνότητα των δρομολογίων του Μετρό που διέρχονται από τον Σταθμό «Αγία Μαρίνα» και τονίζεται ότι ο Δήμος δεν θα αποδεχθεί την περικοπή των δρομολογίων που εξυπηρετούν το Χαϊδάρι.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός επισκέφθηκε τον Σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα» κατά τις πρωινές ώρες αιχμής της Παρασκευής 17 Ιουλίου και συζήτησε με τους Χαϊδαριώτες που χρησιμοποιούν το Μετρό. Από τον διάλογο με τους συμπολίτες μας επιβεβαιώθηκαν όλα τα προβλήματα που έχει θέσει ο Δήμος προς την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δηλαδή η ταλαιπωρία των επιβατών προς και από την Αγία Μαρίνα λόγω της αραίωσης των δρομολογίων αλλά και ο συνωστισμός των επιβατών μέσα στους συρμούς, που θα έπρεπε να αποφεύγεται λόγω του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Την ίδια ημέρα, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου απέστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές της Δυτικής Αθήνας και προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ενημερώνει για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση των Χαϊδαριωτών με το Μετρό.

Μετά και την επίσημη ενημέρωση από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ ο Δήμος θα αποφασίσει για τις επόμενες παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσει, εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα η συχνότητα των δρομολογίων προς και από τον Σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα».

Πηγή: thriassio.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*