Με εξοπλισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου από τον ΗΣΑΠ η λειτουργία των νέων σταθμών του Μετρό

Αττικό Μετρό

Εις βάρος της λειτουργίας της γραμμής του ηλεκτρικού έγιναν τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της γραμμής 3 του Μετρό στις αρχές του μήνα. Όπως μαρτυρά η σύμβαση μεταξύ του ΟΑΣΑ και της εταιρείας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, για την εγκατάσταση του προσωρινού εξοπλισμού χρησιμοποιήθηκαν εκδοτικά μηχανήματα τα οποία αφαιρέθηκαν από σταθμούς του ΗΣΑΠ.

Προκειμένου να μην καθυστερήσουν τα εγκαίνια των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, καθώς τα τελευταία χρόνια κανείς δεν φρόντισε να δώσει λύση στο ζήτημα της προμήθειας εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά, ο ΟΑΣΑ σύναψε σύμβαση με την εταιρεία ειδικού σκοπού “HELLAS SMARTICKET” για την εγκατάσταση προσωρινού εξοπλισμού στους 3 νέους σταθμούς. Η σύμβαση, αξίας 196.136 ευρώ πλέον ΦΠΑ υπεγράφη την 1 Ιουνίου με προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών ως το τέλος του μήνα, δηλαδή λίγο πριν την παράδοση της επέκτασης.

Στους νέους σταθμούς τοποθετήθηκαν 48 επικυρωτικά μηχανήματα απλού τύπου (16 ανά σταθμό) τα οποία είχαν περισσέψει από προηγούμενη προμήθεια. Τοποθετήθηκαν επίσης εκδοτικά μηχανήματα καθώς και τερματικά έκδοσης καρτών εντός των εκδοτηρίων τα οποία όμως αφαιρέθηκαν για το σκοπό αυτό από σταθμούς του ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την σχετική σύμβαση, αφαιρέθηκαν συνολικά 9 εκδοτικά μηχανήματα: 2 από το σταθμό Ειρήνη και από ένα από τους σταθμούς Άγιος Νικόλαος, Άγιος Ελευθέριος, Ταύρος, Πευκάκια, Νέα Ιωνία, ΚΑΤ και Νερατζιώτισσα. Επίσης, από τη γραμμή του ΗΣΑΠ αφαιρέθηκαν και 3 τερματικά έκδοσης καρτών: δύο από το σταθμό Καλλιθέα και ένα από το σταθμό Περισσός. Τα τερματικά αυτά τοποθετήθηκαν στα εκδοτήρια των νέων σταθμών τα οποία προσωρινά στελεχώνονται από ιδιώτες.

Πριν από 2 χρόνια η ΣΤΑΣΥ είχε προχωρήσει στην αφαίρεση μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων από στάσεις του Τραμ τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε σταθμούς του Μετρό ώστε να καλυφθεί η ζήτηση, αφήνοντας όμως τις περισσότερες στάσεις του Τραμ χωρίς μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Πέρυσι, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε πως πρόκειται να προμηθευτεί 100 μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων τα οποία θα έλυναν το πρόβλημα της έλλειψης που υπάρχει τόσο στο δίκτυο του Μετρό όσο και στο Τραμ. Οι σχετικές διαδικασίες όμως δεν προχώρησαν ενώ η σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΑ δεν έχει αναφερθεί καθόλου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*