Εκτός λειτουργίας επί 10ήμερο τα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό Πετραλώνων λόγω βανδαλισμού

Dimorsitanos/wikipedia.org

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το σταθμό Πετράλωνα του ΗΣΑΠ εδώ και ένα δεκαήμερο καθώς τα επικυρωτικά μηχανήματα του σταθμού βρίσκονται εκτός λειτουργίας εδώ και 10 ημέρες λόγω βανδαλισμού.

Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες που επιβιβάζονται στο σταθμό να μην μπορούν να ανοίξουν με το εισιτήριό τους τις πύλες στο σταθμό προορισμού αφού δεν έχει προηγηθεί επικύρωση εισόδου στο σταθμό των Πετραλώνων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, άτυπη οδηγία των υπευθύνων του σταθμού (καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη ΣΤΑΣΥ) είναι οι επιβάτες να εισέρχονται κανονικά στα Πετράλωνα αλλά να κατεβαίνουν στους παρακείμενους σταθμούς του Ταύρου ή του Θησείο ώστε να εκδώσουν εκεί το εισιτήριό τους.

Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται ταλαιπωρία των επιβατών, ιδιαίτερα καθώς τα δρομολόγια αυτές τις μέρες είναι αραιά.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ έχει γίνει εκτίμηση των ζημιών και η αποκατάσταση τις λειτουργίας των πυλών ενδέχεται να γίνει ακόμα και μέσα στη μέρα.

Φαίνεται όμως ότι στο σχεδιασμό του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δεν είχε προβλεφθεί το ενδεχόμενο τα επικυρωτικά μηχανήματα ενός σταθμού να τεθούν εκτός λειτουργίας λόγω βανδαλισμού ή κάποιας άλλης αιτίας ώστε να υπάρχει κάποια εναλλακτική (π.χ. φορητά επικυρωτικά) μέχρις ότου αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*