Σε διαβούλευση το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επιβατών του ΟΑΣΑ

Σε διαβούλευση έθεσε ο ΟΑΣΑ τους όρους του επικείμενου διαγωνισμού για τη δημιουργία και συντήρηση του νέου Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφόρησης Επιβατών.

Το νέο σύστημα, που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και χρόνια, πρόκειται να λειτουργήσει ως «ομπρέλα» συστημάτων που λειτουργούν ήδη, όπως τα συστήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, της τηλεματικής, το σύστημα επιτήρησης κυκλοφορίας συρμών του Μετρό (ATS), τις οθόνες δρομολογίων του Μετρό (PID), το πρόγραμμα σχεδίασης των δρομολογίων των λεωφορείων (HASTUS) κ.ά, συνδέοντάς τα έτσι ώστε να βελτιωθεί η ενημέρωση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και η αποτελεσματικότητα του έργου του ΟΑΣΑ.

Η δομή του ΟΣΠΕ

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος τόσο για τους επιβάτες του ΟΑΣΑ όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών διαμετακόμισης επιβατών (ΚΤΕΛ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.), που επίσης παρέχουν υλικό και τροφοδοτούν το ΟΣΠΕ με τις αναγκαίες πληροφορίες. Το σύστημα πρόκειται να φιλοξενηθεί στο κυβερνητικό υπολογιστικό νέφος G-Cloud. Μέσω διαφορετικών εφαρμογών, τα δεδομένα του συστήματος θα είναι διαθέσιμα στους παρόχους, τον ΟΑΣΑ και το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με προηγούμενες εξαγγελίες του ΟΑΣΑ, ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να είναι τα 1.500.000 ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 24 μήνες με την ανάπτυξη του συστήματος να ολοκληρώνεται τους πρώτους 12 μήνες, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει δοκιμαστική λειτουργία 3 μηνών. Περιλαμβάνεται επίσης εγγύηση συντήρησης για 36 μήνες.

Δείτε περισσότερα στη δημόσια διαβούλευση

— — — —

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*