Ξεκινούν δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ στο κέντρο της Αθήνας

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παρακάτω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ στο κλειστό τμήμα της γραμμής στο κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια των μετρήσεων στο έργο της υπόγειας κοίτης του Ιλισού που διέρχεται κάτω από τμήμα των γραμμών του Τραμ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τις νυχτερινές ώρες (χωρίς επιβάτες) στο τμήμα της γραμμής από Κασομούλη έως και Βουλιαγμένης. Έχει προηγηθεί από την περασμένη εβδομάδα η εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του μετρητικού εξοπλισμού που διενεργεί συνεχής αποτίμηση της δομικής απόκρισης του τεχνικού έργου του Ιλισού, με τα αποτελέσματα να είναι άμεσα διαθέσιμα στους μηχανικούς.

Ύστερα από δοκιμαστική λειτουργία μίας εβδομάδας κατά τις νυχτερινές ώρες, τα δρομολόγια του Τραμ από Κασομούλη έως Βουλιαγμένης θα πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάντα χωρίς επιβάτες, προκειμένου να υπάρξει μέτρηση των φορτίων στο επίμαχο τμήμα σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, ο χρόνος εκτέλεσης των υπηρεσιών αναμένεται να είναι 8 μήνες.

Στους μηχανικούς της ΣΤΑΣΥ πάντως επικρατεί αισιοδοξία μετά τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων και γίνεται λόγος για λήψη απόφασης για την επαναλειτουργία της γραμμής ακόμα και εντός του Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου, εφόσον και τα υπόλοιπα δεδομένα είναι θετικά.

Αν και αυτή την περίοδο το τμήμα των γραμμών του Τραμ επί της λεωφόρου Βασ. Όλγας είναι κατειλημμένο από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του δήμου για τον «Μεγάλο Περίπατο», η ΣΤΑΣΥ διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την άμεση αποκατάστασή του αφού έχει λήξει ο χρόνος παραχώρησής του στο δήμο (3 μήνες).

Τέλος, το πιο πιθανό σενάριο σχετικά με τις εργασίες που κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθεί να πραγματοποιηθούν στο τεχνικό έργο της κάλυψης του Ιλισού είναι πως αυτές θα γίνουν παράλληλα με τη λειτουργία του Τραμ, η οποία είχε διακοπεί τον Οκτώβριο του 2018 «για προληπτικούς λόγους».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*