Φορτιστές USB σε στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Αμαρουσίου

Αλέξανδρος Λιάρος

Να φορτίζουν το τηλέφωνό ή το tablet του όσο περιμένουν στις στάσεις μπορούν πλέον οι επιβάτες της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Αμαρουσίου χάρη στην κοινή πρωτοβουλία του δήμου, της Ευραπαϊκής Επιτροπής και του Εθνική Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη δημιουργία ενός δικτύου φόρτισης για μικρές ατομικές συσκευές μέσω ηλιακής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορτιστές τοποθετήθηκαν σε 5 στάσεις λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου σε κεντρικά σημεία του δήμου, με μονάδα ηλιακής φόρτισης στο πάνω μέρος (πάνελ) και μονάδα παροχής ρεύματος μέσω δύο θυρών USB στους βραχίονες των στάσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να φορτίσουν δωρεάν, μέσω της ηλιακής ενέργειας, τις προσωπικές τους κινητές συσκευές. Τα συστήματα είναι προσβάσιμα και διαθέσιμα προς όλους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποτελεί το πρώτο βήμα της σύμπραξης μεταξύ του του Δήμου Αμαρουσίου, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).

Πριν από λίγες εβδομάδες, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των τριών φορέων με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος της ζωής μας και να υιοθετηθούν νέες, πράσινες συνήθειες οι οποίες θα αποτελέσουν κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσανατολιστεί σε ένα μοντέλο κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (#ΕUGreenDeal). Η τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα είναι ο καταλύτης της μετάβασης αυτής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*