Παππάς: «Με μικροεπισκευές 270 επιπλέον λεωφορεία μπορούν να βγουν στους δρόμους»

Επίσκεψη στα αμαξοστάσια του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.) στη Νέα Φιλαδέλφεια και το Ρουφ πραγματοποίησε σήμερα ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τους τελευταίους μήνες, με τις ελλείψεις οχημάτων και τα μειωμένα δρομολόγια, που εντείνουν τα φαινόμενα συνωστισμού των επιβατών εν μέσω πανδημίας.

Όπως διαπίστωσε, κατά την επίσκεψη και τη συνομιλία του με εργαζομένους και στελέχη του ΟΣΥ, στα αμαξοστάσια παραμένουν ακινητοποιημένα -με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή- 270 οχήματα (170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ), τα οποία μπορούν βγουν άμεσα στον δρόμο, αρκεί να προχωρήσει η επισκευή μικρών βλαβών που παρουσιάζουν, καθώς και η τοποθέτηση οδηγών, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται αποσπασμένοι σε άλλες θέσεις και υπηρεσίες.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς ανέφερε:

«Οι ευθύνες και η αμέλεια σε σχέση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εγκληματικές. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, 270 οχήματα με μικρές επιδιορθώσεις μπορούν να βγουν στον δρόμο. Άλλα οχήματα είναι έτοιμα και περιμένουν οδηγούς για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, ο οποίος δικαιούται να απαιτεί μια αξιόπιστη υπηρεσία από τις δημόσιες μεταφορές.

Απαιτείται:

  • Να αρθούν άμεσα οι αποσπάσεις οδηγών και μηχανικών από πολιτικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία.
  • Να επισκευαστούν πάρα πολύ γρήγορα τα σχεδόν 300 οχήματα, τα οποία μπορούν, με μικρές επιδιορθώσεις, να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.
  • Να γίνει ένας γρήγορος διαγωνισμός – προκήρυξη για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, οδηγοί και μηχανικοί, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αντικειμενικά κριτήρια και διακομματικό έλεγχο.
  • Να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία, τον οποίο ακύρωσε χωρίς κανένα λογικό λόγο ο κ. Καραμανλής».

Κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του Ρουφ, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να συνομιλήσει με εργαζόμενους στο κέντρο, το οποίο διαχειρίζεται τα δεδομένα που συλλέγονται από το σύστημα της τηλεματικής. Με αφορμή την ενημέρωση που έλαβε, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής έχουν επιλέξει, αντί της αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου και του ανθρώπινου δυναμικού των αστικών συγκοινωνιών, καθώς και της προάσπισης του δημοσίου χαρακτήρα τους, την παραχώρηση μεταφορικού έργου στα ΚΤΕΛ. Τα οχήματα των ΚΤΕΛ κινούνται στους δρόμους χωρίς να καλύπτουν τις προϋποθέσεις αστικής μετακίνησης, χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική. Χωρίς να διασφαλίζονται, δηλαδή, η ασφάλεια των επιβατών, τα έσοδα του δημοσίου και η υλοποίηση του έργου που έχουν αναλάβει».

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απάντησε στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που ο κ. Παππάς επανέλαβε σήμερα σχετικά με τα 270 λεωφορεία και τρόλεϊ που μπορούν να βγουν άμεσα στο δρόμο με μικρές επιδιορθώσεις:
«Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να λέγονται αυτά τα ανυπόστατα ψέματα. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε 270 λεωφορεία και δεν τα βγάζουμε;», διερωτήθηκε ρητορικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά πέφτει θύμα στην προπαγάνδα των συνδικαλιστικών του παρατάξεων», σχολίασε και πρόσθεσε:
«Δεν μπορούμε με το στόλο που έχουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ένα στόλο ο οποίος ξεπερνά τα 17 έτη, να βγάλουμε άλλα λεωφορεία», εξηγώντας ότι για αυτό και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενισχύει άμεσα το στόλο με συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ και μέσω leasing, βγάζοντας ημέρα με την ημέρα περισσότερα οχήματα στους δρόμους.

Έθεσε δε στο ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα γιατί επί 4,5 χρόνια δεν αγόρασαν ούτε ένα λεωφορείο, το 1/3 των συρμών ήταν εκτός λειτουργίας στο Μετρό και δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη στις αστικές συγκοινωνίες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*