Δεν διακόπτεται η λεωφορειακή σύνδεση του ΚΤΕΛ Κηφισού με το σταθμό Λαρίσης

Google Maps

Ενημέρωση 13 Νοεμβρίου:

Στο σταθμό Λαρίσης θα παραμείνει οριστικά η αφετηρία της γραμμής 051 Στ. Λαρίσης – Υπερ. Λεωφ. Κηφισού (μέσω Ακαδ. Πλάτωνος) αφού ανατράπηκε η απόφαση για επαναφορά της στην Ομόνοια μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τη μεταφορά της αφετηρίας της γραμμής μία μέρα νωρίτερα για να αποσύρει στη συνέχεια την ανακοίνωση χωρίς νεότερη ενημέρωση.


Ενημέρωση 11 Νοεμβρίου:

Αποσύρθηκε τελευταία στιγμή η απόφαση για την αλλαγή των δρομολογίων της γραμμής 051 από σήμερα, αν και πέρα από το επιβατικό κοινό μέσω της τηλεματικής είχαν ενημερωθεί και οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ.

Αναμένεται να μάθουμε αν η εφαρμογή της απόφασης πήρε αναβολή για κάποιες μέρες ή αποσύρθηκε οριστικά.


Μόλις 8 μήνες κράτησε η λεωφορειακή σύνδεση του σταθμού Λαρίσης με το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ του Κηφισού μέσω της γραμμής 051, αφού ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να επαναφέρει τη παλιά διαδρομή της γραμμής από αύριο Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020.

Έτσι, η αφετηρία της γραμμής 051 θα επιστρέψει και πάλι στην οδό Μενάνδρου, κοντά στην Ομόνοια. Και με τη νέα διαδρομή θα εξακολουθήσει να υπάρχει σύνδεση με το σταθμό του Μετρό στο Μεταξουργείο.

Η αφετηρία της γραμμής 051, που πέραν από το σταθμό των ΚΤΕΛ συνδέει την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος με το κέντρο, είχε μεταφερθεί από την Ομόνοια στο σταθμό Λαρίσης μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο. Το Δεκέμβριο του 2019 ο ΟΑΣΑ ίδρυσε και τη λεωφορειακή γραμμή 052 που συνδέει τα ΚΤΕΛ Κηφισού με το σταθμό του Μετρό στον Ελαιώνα μέσα σε λίγα λεπτά.

Όσον αφορά την αιτιολόγηση της απόφασης για την επαναφορά της παλιάς διαδρομής, δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες, αφού από τον περασμένο Ιούνιο ο ΟΑΣΑ έχει για άγνωστο λόγο σταματήσει να δημοσιεύει στη Διαύγεια αποφάσεις της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακού Έργου που αφορούν τροποποιήσεις δρομολογίων, μετακινήσεις στάσεων κ.λπ. κρατώντας στο σκοτάδι το επιβατικό κοινό για ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που λαμβάνει.

Το Athens Transport καλεί τον ΟΑΣΑ να δώσει τέλος στην αδιαφάνεια δημοσιεύοντας στη Διαύγεια τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακού Έργου που εκκρεμούν από τον περασμένο Ιούνιο καθώς και κάθε νέα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*