Επανήλθαν τα δρομολόγια της γραμμής 805 ύστερα από συνεννόηση με την αστυνομία

Με πέτρες υποδέχτηκαν άτομα στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που πραγματοποιούν τα δρομολόγια της γραμμής 805 Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα, που μάλλον πρέπει να λάβει τον τίτλο της πιο επικίνδυνης λεωφορειακής γραμμής της Αθήνας αφού ανάλογα περιστατικά επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα τοπικού μέσου, «η γραμμή 805 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ δέχεται κανονικό πετροπόλεμο από Ρομά με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας τα λεωφορεία που πραγματοποιούν το εν λόγω δρομολόγιο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες που είναι εργαζόμενοι»

Εξαιτίας των επιθέσεων αυτών, που προκάλεσαν ζημιές σε λεωφορεία και έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα οδηγών και επιβατών, μπήκε για μία ακόμα φορά μαχαίρι στα δρομολόγια, τα οποία όμως επανήλθαν από σήμερα μετά από παρέμβαση του αντιπρόεδρου της Βουλής και βουλευτή δυτικής Αττικής Αθανάσιου Μπούρα ο οποίος ήρθε σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ ώστε να ζητηθεί αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ζητείται παρέμβαση της αστυνομία χωρίς όμως να δίνεται ποτέ οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η γραμμή 805 είναι μία από τις 60 τα δρομολόγια των οποίων θα πραγματοποιούνται από λεωφορεία των ΚΤΕΛ (γεγονός που μάλλον ανακούφισε τους οδηγούς της ΟΣΥ) με τα δρομολόγια να ξεκινούν στις 15 Οκτωβρίου.

Το 2013 τα δρομολόγια της γραμμής πραγματοποιούταν συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας λόγω και πάλι επιθέσεων με πέτρες, ενώ το 2016 το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποφάσισε τη διακοπή των δρομολογίων λόγω προβλημάτων ασφαλείας.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Μπούρα:

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Αθανάσιου Μπούρα, μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα στα δρομολόγια της γραμμής 805 (Νεόκτιστα- Ασπρόπυργος) του ΟΑΣΑ. Ο κος Μπούρας κατέθεσε στις 5.11.2020 την με αριθμό πρωτ. 1493 ερώτηση στη Βουλή με θέμα “Ανάγκη κανονικότητας στα δρομολόγια της γραμμής 805 (Νεόκτιστα- Ασπρόπυργος), του ΟΑΣΑ”, ενώ είχε επικοινωνία και με την πολιτική ηγεσία.

Έτσι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, κος Νικόλαος Αθανασόπουλος, αφού επικοινώνησε με τον κ. Μπούρα έδωσε λύση στο πρόβλημα εκτέλεσης των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 805.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της απάντησης που απέστειλε ηλεκτρονικά ο κος Αθανασόπουλος στον κ. Μπούρα.

“Αξιότιμε κύριε Μπούρα,
Αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα ως προς την εκτέλεση των δρομολογίων της γραμμής 805 (Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα), θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
Λόγω των επαναλαμβανόμενων φαινομένων πετροβολισμών των οχημάτων της γραμμής, που έθεταν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των επιβατών και του προσωπικού, και που προκαλούσαν ζημιές στα οχήματα, πράγματι το τελευταίο διάστημα πράγματι υπήρξε περικοπή των δρομολογίων της γραμμής, με αποτέλεσμα τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι εξυπηρετούνται από την εν λόγω γραμμή.
Μετά και το ενδιαφέρον σας για το πρόβλημα, επικοινωνήσαμε εγγράφως και προφορικώς με τις Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εξάλειψη των εν λόγω φαινομένων και συνεπακόλουθα την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων της 805.
Λάβαμε από τις Αστυνομικές Αρχές τη διαβεβαίωση ότι από σήμερα 9/11/2020, θα υπάρχει η δέουσα αστυνόμευση και εποπτεία της περιοχής, και τα δρομολόγια θα εκτελούνται ομαλά και πλήρη.
Σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για το ενδιαφέρον σας, και για τη συνεργασία που έχουμε για την επίλυση των προβλημάτων και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Με τιμή
Νικόλαος Αθανασόπουλος”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*