Δωρεάν χώρο νυχτερινής στάθμευσης στα ΚΤΕΛ θέλει να παραχωρήσει ο δήμος Αχαρνών

Την παραχώρηση χώρου στα ΚΤΕΛ για τη δημιουργία χώρου νυχτερινής στάθμευσης (που όλοι πλην του δήμου θα αποκαλούσαν “αμαξοστάσιο”) προωθεί ο δήμος Αχαρνών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, έχει ήδη ζητηθεί από τον ΟΑΕΔ (που έχει την κυριότητα της έκτασης) η παραχώρηση χώρου 11 στρεμμάτων στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού στον οποίο θα διανυκτερεύει μέρος των λεωφορειών των ΚΤΕΛ στα οποία έχουν παραχωρηθεί λεωφορειακές γραμμές στην περιοχή.

Όπως σημειώνει ο δήμος στην ανακοίνωσή του, ο χώρος θα παραχωρηθεί για περίοδο τριών ετών, όσο δηλαδή διαρκεί η σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ, ενώ δεν θα περιλαμβάνει συνεργείο αλλά θα χρησιμεύει μόνο για τη στάθμευση των λεωφορείων κατά τις νυχτερινές ώρες (από τις 10 το βράδυ ως το πρωί). 

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει πως ο χώρος δεν θα αποτελεί αμαξοστάσιο, αν και στην ουσία γι’ αυτό θα πρόκειται ακόμα κι αν δεν γίνεται εκεί συντήρηση των λεωφορείων. 

Σύμφωνα με το δήμο, ως ανταποδοτικό όφελος για την παραχώρηση του χώρου, θα αγοραστούν δύο mini bus ώστε να δημιουργηθεί γραμμή Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία θα εξυπηρετεί δωρεάν όλους τους δημότες Αχαρνών. Ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά καθώς όλο το κόστος (λεωφορεία, οδηγοί, συντήρηση, καύσιμα κτλ) θα αναληφθούν από τα ΚΤΕΛ. 

Η γραμμή αυτή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, θα συνδέσει το Ολυμπιακό Χωριό με το κέντρο της πόλης και τον σταθμό ΣΚΑ Κάτω Αχαρνές, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα, ο Δήμος κινείται και για την αγορά επιπλέον δύο ηλεκτροκίνητων mini bus, τα οποία με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών θα χρησιμοποιηθούν και αυτά για τη Δημοτική Συγκοινωνία.        

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Αχαρνών ήρθε σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ προκειμένου να ανοίξει εκδοτήριο εισιτηρίων στην πλατεία Καράβου, λύνοντας το πρόβλημα της έλλειψης εκδοτηρίων στην περιοχή. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν τη λειτουργία του εκδοτηρίου θα την αναλάβει η ΟΣΥ ή τα ΚΤΕΛ τα οποία έχουν πλέον τη δυνατότητα να λειτουργούν εκδοτήρια εισιτηρίων στις περιοχές που εξυπηρετούν. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*