Οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν: με τον Προαστιακό στη γραμμή της Χαλκίδας

Αλέξανδρος Λιάρος

Συμπληρώνοντας τη φόρμα του ‘Στείλε Ό,τι Βλέπεις’, μπορείτε και εσείς να γράψετε για εμπειρίες και συμβάντα (θετικά ή αρνητικά) από την καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταγγελίες, σκέψεις και ιδέες για μελλοντικά άρθρα ή ότι άλλο βλέπετε σχετικό με τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Σήμερα, μία ανανγώστρια του Athens Transport γράφει για τις εμπειρίες της από τη γραμμή της Χαλκίδας του Προαστιακού.

Σας γράφω ως καθημερινός επιβάτης του προαστιακού Αθήνα-Χαλκίδα όπου γίνονται καθημερινά έκτροπα και πραγματικά έχω σκάσει.

Αρχικά να σας ενημερώσω ότι είτε στους σταθμούς είτε και μέσα στο συρμό κανείς σχεδόν δεν φοράει μάσκα. Ακόμα και στους κεντρικούς σταθμούς που υποτίθεται έχει και σεκιουριτι και αστυνομία. Περίπου το 20% των επιβατών φορούν οι οποίοι κάνουμε τους κακούς και μας χλευάζουν και από πάνω όταν τους λέμε για μάσκα ή συνωστισμό.

Δεύτερον δεν υπάρχει πουθενά και κανένας τρόπο να μάθεις αν έχει καθυστέρηση το τρένο ούτε τηλέφωνο ούτε ιντερνετ πόσο μάλλον στις στάσεις. Παρεμπιπτόντως Τρίτη και Τετάρτη πρωί είχε 30 και 40 λεπτά καθυστέρηση αντίστοιχα τα πρωινά δρομολόγια επειδή εν έτη 2021 έσπασαν τα κλειδιά και περίμεναν τον κλειδούχο να έρθει, σε δύο διαφορετικά σημεία Κορωπί και ΣΚΑ αντίστοιχα.

Τρίτον και πιο τραγικό , διότι για ακόμα μια φορά ο νομοταγής είναι ηλίθιος, σπάνια ελέγχουν τα εισιτήρια με αποτέλεσμα και να μην έχουν που οι περισσότεροι δεν έχουν να ταξιδεύουν τζάμπα. Ακόμα και στην περίπτωση που βγει ο ελεγκτής για να κάνει τη δουλειά του (διότι συνήθως κάθεται στο κουβούκλιο του οδηγού στην πίσω πλευρά) πάλι δεν έχει καμία δικαιοδοσία να κάνει κάτι σε αυτούς που ταξιδεύουν τζάμπα παραμόνο να τους κάνει σύσταση να κατέβουν που απλά αλλάζουν βαγόνι και συνεχίζουν.

Και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη ο ελεγκτής βγήκε μόνο μία φορά απο το κουβούκλιο του για να απαγορεύσει με το έτσι γουστάρω να μπουν μέσα ένας δεκαπεντάχρονος με καρότσι μωρού και πράγματα (κυρίως ψώνια) με την μητέρα του με ακόμα ένα καρότσι και τους άφησε σύξυλους στην κυριολεξία στους 0 βαθμούς στον Σταθμό της Οινόης . Απάνθρωπο και απαράδεκτο μιας και ούτε σκουπίδια κουβαλούσαν ούτε σίδερα ούτε τίποτα το βρώμικο.

Κάθε μέρα γίνονται τέτοια και χειρότερα!!!

Για να μην πως για Σήμα και Ίντερνετ που θα έπρεπε να μιλάμε το 2021 ότι δεν έχει πουθενά!

Το γρήγορο τρένο μας μάρανε και οι εκσυγχρονισμοί…

Αν θέλετε και εσείς να στείλετε ένα κείμενο, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα

Προηγουμένως:  #1#2#3#4#5#6#7#8#9#10#11, #12

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*