Οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν: Οι έλεγχοι εισιτηρίων, τα κλειστά εκδοτήρια και οι στάσεις των λεωφορείων

Συμπληρώνοντας τη φόρμα του ‘Στείλε Ό,τι Βλέπεις’, μπορείτε και εσείς να γράψετε για εμπειρίες και συμβάντα (θετικά ή αρνητικά) από την καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταγγελίες, σκέψεις και ιδέες για μελλοντικά άρθρα ή ότι άλλο βλέπετε σχετικό με τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Αυτή την εβδομάδα, οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν, μεταξύ άλλων, για το ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων εισιτηρίων, την κατάσταση την οποία βρίσκονται τα λεωφορεία και τους ελέγχους εισιτηρίων εντός των σταθμών του Μετρό.

Η Κ. Χ. γράφει για την εμπειρία της στη γραμμή 235:

Ένα απλό, καθημερινό μεσημέρι από Ζωγραφου προς κέντρο. Το πρώτο όχημα της γραμμής 235 (το οποίο παρεμπιπτόντως έφυγε και λίγο νωρίτερα από την αναρτημενη ωρα του ημερήσιου προγράμματος στην τηλεματική) έφτασε γύρω στις 2μιση με 3παρα στη στάση 2η Ζωγραφου. Έχει κάτσει ακίνητο χωρίς να ανοίγει τις πόρτες. Με τα χίλια ζόρια και σπασμένο τηλέφωνο με επιβάτες και οδηγό καταλαβαίνουμε ότι δε μπορεί να να ανοίξει τις πόρτες του με αποτέλεσμα εγκλωβισμένο οδηγό και επιβάτες. Με τις οδηγίες του οδηγού κάποιος άνοιξε απ έξω την μπροστινή πόρτα και μπήκαμε και διανύσαμε μια στάση με την πόρτα ανοιχτή και τον οδηγό στο τηλέφωνο να ψάχνει για λύση. Μας κατέβασε στην επόμενη τελικά για να πάρουμε αυτό που ερχόταν του οποίου στη μεσαία πόρτα κρέμονταν πάνω από τα κεφάλια των επιβατών όλο το πλαστικό και πήγαινε πέρα δώθε… Πάντως το λαμπάκι της στάσης δούλευε αν και ξερχαβαλωμενο όλο

Ο Ιωάννης Χ. γράφει για τις πινακίδες του ΟΑΣΑ στις στάσεις των λεωφορείων οι οποίες κάποιες φορές περισσότερο ρυπαίνουν παρά ενημερώνουν:

Η κατάσταση των ενημερωτικών πινακίδων των στάσεων λεωφορείων και τρόλευ είναι απογοητευτική. Σε πολλές πινακίδες δεν μπορεί πλέον να διαβαστεί το όνομα της στάσης και τα λεωφορεία που περνάνε λόγω των αυτοκόλλητων που υπάρχουν εδώ και χρόνια. Οι κυκλικές ενημερωτικές ταμπέλες δε έχουν καταστραφεί πλήρως και δεν παρέχουν καμία ενημέρωση. Πολλές έχουν γεμίσει με σκουπίδια. Καλό θα ήταν να γίνεται περιοδικά καθαρισμός των ψηλών πινακίδων από τα αυτοκόλλητα. Σχετικά με τα κυκλικά, εφόσον δεν μπορούν να καθαριστούν καλύτερο θα ήταν να αφαιρεθούν.

Ο Λ. Γ. γράφει για τη γραμμή 848, μία από τις μαθητικές γραμμές οι οποίες έχουν αφαιρεθεί από την τηλεματική:

Ειμαι μαθητης και σαφως δεν εχω την πολυτελεια να πηγαινω σχολειο με καποιο ιδιωτικο οχημα (λόγω εργασιας γονεων) και υποχρεωνομαι να πηγαινω με τα Μ.Μ.Μ. Χρησιμοποιω συγκεκριμενα την γραμμη 848 (Νεαπολή – Χαραυγή) η οποια ξεκινάει συνήθως 07:45 απο την Νεαπολή. Η γραμμή αυτη δεν αναγραφεται στην τηλεματική ως αποτέλεσμα να τρεμει καθε φορα η ψυχη μας αν ξεκινησει ποτε. Επι προσθετως η συγκεκριμενη γραμμη ξεκιναει απο την Χαραυγη -> Νεαπολη στις 14:15 αλλα ειναι φορες που δεν εχει ξεκινησει ποτε ως αποτελεσμα να καθομαστε στην σταση να περιμενουμε και να αναγκαζομαστε να περνουμε αλλες γραμμες κανοντας κυκλους και να καταληγουμε να φτανουμε σπιτι μας μετα απο 1ωρα.

Για τους έλεγχους εισιτηρίων που πραγματοποιούνται σε σταθμούς του Μετρό γράφει ο Β. Ρ.:

Πέμπτη απόγευμα στον σταθμό Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιείται έλεγχος εισιτηρίων κατά την έξοδο των επιβατών. Οι δύο υπάλληλοι ζητάνε τα εισιτήρια μας, ο μπροστινός μου τους προσπερνάει και στη πύλη βγαίνει πίσω από εμένα, χωρίς φυσικά να χτυπήσει εισιτήριο/κάρτα. Ποιο είναι το νόημα των συγκεκριμένων ελέγχων από τη στιγμή που όποιος δεν έχει εισιτήριο/κάρτα μπορεί απλά να προσπερνάει τους ελεγκτές χωρίς κάποια συνέπεια; Από τη στιγμή μάλιστα που οι ελεγκτές μπορούν να βρίσκονται στις πύλες και να ελέγχουν εκεί ποιος χτυπάει και ποιός όχι. (Το γεγονός ότι τα μηχανήματα των ελεγκτών “διαβάζουν” πιο γρήγορα τα εισιτήρια απ’ ότι αυτά των πυλών θα το αφήσω ασχολίαστο).

Για τα προβλήματα που έχουν οι επισκέπτες της Αθήνας εξαιτίας του μη επαρκούς ωραρίου των εκδοτηρίων εισιτηρίων γράφει ο Στυλιανός Δρακουλέλης:

Τα εκδοτήρια των σταθμών, κλείνουν από τις 14:35, ενώ σε κάθε σταθμό έχει σχεδόν διαφορετικό ωράριο, σε αρκετούς είναι κλειστά τις Κυριακές και πάει λέγοντας. Δεδομένου του πρωτοφανούς για τα διεθνή δεδομένα, τα μηχανήματα να μην εκδίδουν ΟΛΑ τα είδη εισιτηρίων, με προτίμηση στο να μην εκδίδουν μειωμένα, και επειδή πάνω από την μισή Ελλάδα ΔΕΝ κατοικεί στο λεκανοπέδιο, πώς εμείς οι “επαρχιώτες” που φτάνουμε στην Αθήνα είτε με κάποιο αυτοκίνητο, είτε με κάποια συγκοινωνία και βρισκόμαστε σε έναν σταθμό μετρό/ΗΣΑΠ, θα πάρουμε ένα μειωμένο εισιτήριο, αφού είμαστε δικαιούχοι (πολύτεκνοι π.χ.); Η έκδοση προσωποποιημένης κάρτας την οποία προωθείτε μανιωδώς, είναι ουτοπία για εμάς εξ αιτίας πολλών λόγων. Ένας από αυτούς ότι την μία-δύο φορές τον χρόνο που ερχόμαστε στην Αθήνα και για συνολικό κόστος 2-4 εισιτηρίων, δεν συμφέρει να βγάλουμε την κάρτα. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχουν εκδοτήρια σε ΚΑΘΕ σταθμό και με ωράριο έως τις 21:00 καθημερινά; Και ακόμη περισσότερο τι πρόβλημα έχετε να εκδίδουν τα μηχανήματα μειωμένα εισιτήρια των 90 λεπτών;

Αν θέλετε και εσείς να στείλετε ένα κείμενο, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα

Προηγουμένως:  #1#2#3#4#5#6#7, #8, #9

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*