Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια για την επιστροφή του Τραμ στο ΣΕΦ

Share

  Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του τμήματος της γραμμής του τραμ μεταξύ των στάσεων «Αγία Σκέπη» και «ΣΕΦ» στη νέα της θέση, στο πλαίσιο της κατασκευής των έργων υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’) σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

  Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η γραμμή ηλεκτροδοτήθηκε και ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εγκαταστάσεων και με στόχο η γραμμή να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

  «Παράλληλα με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που θα αλλάξει το πρόσωπο της Αττικής, συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του δικτύου  των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής και ειδικότερα στον Πειραιά, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας της πόλης.

  Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η βιώσιμη αστική κινητικότητα αποτελούν για εμάς προτεραιότητες, αδιαμφισβήτητες. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα το όφελος της Αττικής, των πολιτών και των υποδομών της».

  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, τα έργα που είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο θα ολοκληρώνονταν μέσα σε δύο μήνες. Τελικά απαιτήθηκε διάστημα 10 μηνών.

  Μετά την επαναφορά της κυκλοφορίας του Τραμ ως το ΣΕΦ, τα φώτα θα πέσουν στην επέκταση του Πειραιά η παράδοση της οποίας εκκρεμεί, αν και τα έργα έχουν ολοκληρωθεί εξαιτίας ενός ετοιμόρροπου εγκαταλελειμένου κτηρίου επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση.

  Φωτο: pireaspiraeus.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα