Μόνο ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία στη Μόσχα ως το 2030

Το σχεδιασμό για πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ως το 2030 ανακοίνωσαν οι αστικές συγκοινωνίες της Μόσχας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της συγκοινωνιακής αρχής, ως το 2030 το σύνολο των αστικών λεωφορείων της ρωσικής πρωτεύουσας θα είναι ηλεκτρικά αφού μέσα στην επόμενη δεκαετίας, τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα τετραπλασιαστούν, αντικαθιστώντας όλα τα λεωφορεία ντίζελ ή πετρελαίου.

Η Mosgortrans, που διαχειρίζεται το δίκτυο των λεωφορείων και του τραμ στη Μόσχα ανακοίνωσε πως ο στόλος των 600 ηλεκτρικών λεωφορείων που ήδη κυκλοφορούν θα αυξηθεί κατά 400 οχήματα ως το τέλος της χρονιάς, κατά 420 οχήματα το 2022, ενώ τα επόμενα χρόνια θα προστεθούν άλλα 855, φτάνωντας σε σύνολο τα 2.000 ηλεκτρικά λεωφορεία.

«Κάθε χρόνο σχεδιάζουμε να αντικαθιστούμε οχήματα με ηλεκτρικά λεωφορεία» σημείωσε εκπρόσωπος της Mosgortrans.

Η εξέλιξη αυτή απέσπασε θετικά σχόλια από περιβαλλοντικές οργανώσεις με τον επικεφαλής του ρωσικού WWF να σημειώνει πως πέρα από τα λεωφορεία, ανανεώνεται και ο στόλος των τραμ με οχήματα πιο φιλικά στο περιβάλλον.

Πρόσθεσε όμως ότι η μεγαλύτερη πρόκληση από εδώ και πέρα θα είναι να πεισθούν και οι οδηγοί Ι.Χ. να αλλάξουν τη δική τους συμπεριφορά αγοράζοντας πιο οικολογικά οχήματα.

Πηγή: reuters.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*