Οι προσλήψεις στην ΣΤΑΣΥ δεν θα φέρουν πύκνωση δρομολογίων σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Copyright ©2007 K. Krallis, SV1XV. Shared under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Καμία διαφορά δεν θα καταλάβουν οι επιβάτες σε Μετρό και ΗΣΑΠ μετά τις προσλήψεις προσωπικού στην ΣΤΑΣΥ αφού στόχος για την εταιρεία είναι να τηρούνται οι ήδη επίσημες συχνότητες δρομολογίων σε κάθε γραμμή. Αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Νίκος Χαιρέτας στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη.

Ερωτώμενος για το αν μπορούν να αυξηθούν τα δρομολόγια, ο κ. Χαιρέτας απάντησε πως αυτό είναι συνάρτηση του αριθμού των ηλεκτροδηγών και των διαθέσιμων συρμών. Το πρόβλημα σε αυτή την φάση φαίνεται πως είναι αν και αυτή τη στιγμή έχουμε ρεκόρ παραγγελιών σε ανταλλακτικά, υπάρχουν ακόμα ελλείψεις που δεν επιτρέπουν την αύξηση των δρομολογίων. Όπως είπε, «παραλάβαμε σχεδόν το 50% του στόλου ακινητοποιημένο από ελλείψεις ανταλλακτικών. Έχουμε κάνει έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα και παραδίδουμε συνεχώς νέους συρμούς. Οι χρόνοι που συμβαίνουν είναι από δύο έως τρία χρόνια. Τα ανταλλακτικά δεν είναι όπως στα λεωφορεία που μπορεί να βρεις παντού στην αγορά. Φτιάχνονται για μας».

Σημείωσε πάντως ότι η εικόνα αναμένεται να είναι διαφορετική σε ένα χρόνο.

Δείτε: Ερχεται το «πράσινο κύμα» στο Τραμ για γρηγορότερα δρομολόγια, πότε παραδίδεται η επέκταση στον Πειραιά

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στη γραμμή του ΗΣΑΠ λόγω της παλαιότητας των συρμών, οι παλαιότεροι εκ των οποίων βρίσκονται σε κυκλοφορία εδώ και 38 χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα θα βγει στον αέρα διαγωνισμός προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή 14 συρμών της 8ης παραλαβής και 10 της 10ης παραλαβής, προκειμένου να αναβαθμιστεί η μεταφορική ικανότητα.

Όσον αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων, στη γραμμή του ΗΣΑΠ στόχος είναι να τηρείται το «κακό προγραμματισμένο 6λεπτο» που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να τηρείται σήμερα. Στη γραμμή 2 του Μετρό τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 5′ και στόχος είναι η συχνότητα να κατέβει σε 4,5′ μετά τη λήξη του lockdown (σ.σ. όπως είναι ήδη προγραμματισμένο). Στη γραμμή 3, προβλέπονται δρμολόγια ανά 4′, αλλά σημειώνονται καθυστερήσεις των δρομολογίων του Αεροδρομίου. Σύμφωνα με τον κ. Χαιρέτα εξετάζονται διάφορα σενάρια, ενώ λύση θα δοθεί με την παράδοση των τριών σταθμών προς Πειραιά το 2022 όταν η συχνότητα θα φτάσει τα 4′ για όλους τους σταθμούς.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ αναφέρθηκε και στα σχέδια για μεγάλη αναβάθμιση της τεχνικής επισκευαστικής βάσης στο σταθμό του Πειραιά η οποία είναι πεπαλαιωμένη, αποκαλύπτωντας ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης. Αναμένεται επίσης σύμφωνα με τον ίδιο η αναβάθμιση ολόκληρου του τετραγώνου, το οποίο το 2022 αναμένεται να μετατραπεί σε συγκοινωνιακο κόμβο αφού θα περιλαμβάνει σταθμούς Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακού και Τραμ. Στο σχεδιασμό βρίσκεται επίσης και η υπογειοποίηση του τμήματος Φάληρο – Πειραιάς μέσω της οποία ο Πειραιάς θα κερδίσει 10 στρέμματα πρασίνου, αν και δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο χρονοδιάγραμμα για το έργο.

Πηγή: pagenews.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*